POLETELI, PA SE IZNERVIRALI - I OSTALI BEZ ZLATA: Srbija druga na prestižnom košarkaškom turniru "Albert Švajcer" (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2024. u 20:06

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na prestićžnom turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu.

ПОЛЕТЕЛИ, ПА СЕ ИЗНЕРВИРАЛИ - И ОСТАЛИ БЕЗ ЗЛАТА: Србија друга на престижном кошаркашком турниру Алберт Швајцер (ВИДЕО)

FOTO: KSS

Naši mladi košarkaši su u finalu prestižnog turnira poraženi protiv vršnjaka iz Australije rezultatom 71:65 (11:14, 19:16, 21:14, 20:21).

Australijanci su, posle ujednačenog prvog poluvremena, poveli početkom treće deonice sa 48:38, a posle prvog "povratka" naših košarkaških nada, njihovi rivali su na startu četvrte deonice otišli na 55:44, potom i najvećiih 61:47.

Međutim, tada se desio fantastičan nalet "orlića".

Ne samo da su smanjivali zaostatak, već su u 38. minutu poravnali rezultat na 61:61, a imali i napad za vođstvo.

No, ne samo da ga nisu iskoristili, već su pola minuta pre kraja došli do 65:65 i onda - poklekli.

Promašen je napad za novo izjednačenje nakon što je suparnik Srbije 27 sekundi pre kraja poveo sa 67:65 a, čini se, sudije su tada mogle da dosude prekršaj za "orliće". No, toga nije bilo, pa su oni, prilično nervozni što je Australija brojčano jača u kontri, napravili i neposrtsku ličnu grešku i, "sa klupe", tehničku, što su bila četiri nova penala za potonje pobednike turnira.

Evo i kako je izgledala cela utakmica, zapravo - ceo završni dan na ovom prestižnom turniru:

U finalu, Savo Drezgić i Andrej Kostić postigli su po 15 poena za Srbiju (Drezgić je imao i šest skokova, četiri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti), dok je Aleksa Dimitrijević ubacio 12 poena uz devet skokova. U strelce su se upisali još i Mitar Bošnjaković (9), Aleksa Stanojević (8), Aleksandar Vojinović (4), Ognjen Srznetić (2). Šansu su dobili, ali bez poena ostali, još i Marko Tofoski, Miloš Sojić i Aleksa Vlajić, a u igru odlukom selektora Vuleta Avdalovića nisu ulazili Stefan Plisnić i Andrija Đurić.

Roko Zikarski je predvodio ekipu iz "zemlje kengura" sa 20 poena i 12 skokova, a po 16 poena su dali Džejkob Marfi i Roman Siulepa.

U prvom delu takmičenja, Srbija je u B grupi savladala Egipat 94:71, Kinu 99:75, Nemačku U17 98:35 i Grčku 89:57, dok je poražena od Italije 73:69. U polufinalu su naši juniori bili bolji od Nemačke U18 rezultatom 82:76.

U meču za treće mesto, Nemačka je pobedila Italiju 95:80.

Drezgić u idealnoj petorci

Plejmejker Srbije Savo Drezgić izabran je u najbolju petorku turnira.

Uz njega, drugi bek u idealnoj petorci turnira je Džek Kejil (Nemačka), zatim dva krila Roman Siulepa (Australija) i Hanes Štajnbah (Nemačka), te kao centar i MVP turnira, Australijanac Roko Zikarski.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)