PO ISTOM RECEPTU: Efes ponovo pobedio Fener

Novosti online

08. 04. 2024. u 22:55

Košarkaši Efesa su u samo tri dana uspeli i drugi put da savladaju Fenerbahče na gostujućem terenu. Ovog puta je Efes u okviru 26. kola turskog prvenstva slavio 90:80 (22:19, 20:21, 20:23, 28:17).

ПО ИСТОМ РЕЦЕПТУ: Ефес поново победио Фенер

Foto: Profimedia

Košarkaši Efes bolje su počeli utakmicu. Poveo je gostujući tim šest poena razlike, ali je na kraju četvrtine Fener uspeo da ublaži prednost. U drugoj deonici je domaćin ubrzo napravio seriju 7:0 i napravio najveću prednost, bilo je osam poena razlike u korist tima koji predvodi Šarunas Jasinkevičijus. Efes je odgovorio serijom 9:0 i ponovo došao u prednost, a do kraja poluvremena je usledila rezultatska „klackalica“.

Ništa preterano drugačije nije bilo ni početkom drugog poluvremena. Smenjivala se prednost, Efes je u jednom trenutku došao do pet poena razlike, ali je to bilo kratkog daha, jer je Tarik Biberović igrao odlično i uspeo je da smanji prednost rivala. U poslednju četvrtinu je Fener ušao sa samo jednim poenom prednosti.

FOTO: N. Paraušić

Očekivala nas je uzbudljiva završnica, baš kao i četiri dana ranije u okviru Evrolige. Efes je za nijansu bolje otvorio poslednju deonicu, ali se domaćin sve vreme koševima Biberovića i Hejs Dejvisa držao u igri, pa je u susret u poslednja tri minuta ušao u uzbudljivu završnicu. Fenerbahče je, baš kao i u meču Evrolige, izgubio koncentraciju u završnici utakmice, a Bobua je teškim šutem za dva na nešto više od minut do kraja doneo prednost Efesu od osam poena razlike.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Larkin i Osmani sa po 22 poena, dok je Oturu ubacio 17. U poraženom timu Fenerbahčea je Biberović bio raspoložen, ubacio je 19 poena, a Marko Gudurić je imao 13 poena i pet asistencija.

Bila je ovo borba za prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg terena, do kog je, gotovo izvesno, došao tim Tomislava Mijatovića.

"Pivari" sada imaju skor 23-3 uz bolji međusobni odnos sa Fenerom koji je drugi sa 21-4.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Opera u Sidneju je napravljena od poreza na kockanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)