OLIMPIJAKOS DEKLASIRAO BARSELONU: Majstorica odlučuje ko ide u Berlin na Fajnal for Evrolige

Tanjug

02. 05. 2024. u 21:28

KOŠARKAŠI Olimpijakosa deklasirali su Barselonu rezultatom 92:58 (21:23, 32:14, 19:10, 20:11) u četvrtom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige čime su izjednačili na 2:2 pa će odluka o plasmanu na Fajnal for pasti u Španiji.

ОЛИМПИЈАКОС ДЕКЛАСИРАО БАРСЕЛОНУ: Мајсторица одлучује ко иде у Берлин на Фајнал фор Евролиге

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Katalonci su mnogo bolje otvorili meč i imali plus sedam (19:12) u finišu prve četvrtine, ali je usledio veliki preokret domaćina koji je sredinom druge deonice stekao velikih +19 (45:26), a na poluvremenu je bilo 53:37.

Nastavio je Olimpijakos da "melje" rivala pa je posle 30 minuta igre bilo je 72:47 i već tad je bilo jasno da će se igrati pet, odlučujući meč, koji je, kako piše na sajtu Evrolige, zakazan za nedelju u Barseloni.

Šakil Mekisik je predvodio tim iz Pireja do pobede sa 20 poena, 12 je dao Mustafa Fal, a po 11 Ajzeja Kenan i Najdžel Vilijams-Gos. Filip Petrušev je postigao 10 poena (4/8 dvojke, 2/2 bacanja) uz pet skokova, a Nikola Milutinov osam poena (3/4 dvojke, 2/2 bacanja) i devet skokova.

Džabari Parker je sa 10 poena bio jedini dvocifreni u Barseloni. Nikola Kalinić je postigao dva poena (1/3 dvojke, 0/2 trojke).

Podsetimo, za sada se na Fajnal for plasirao samo branilac titule, Real Madrid koji se sa 3:0 bio bolji od Baskonije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)