ALEKSA POZVAO NA DERBI: Avramović pokrenuo lavinu Partizana za finalne okršaje sa Zvezdom

V. Preradović

10. 05. 2024. u 22:15

TREĆU godinu zaredom, beogradski večiti odlučivaće o jadranskoj kruni. Poziv na finalne derbije sa Crvenom zvezdom poslao je Aleksa Avramović, koji je u onom svom reprezentativnom transu odigrao poslednju četvrtinu polufinalne majstorice protiv Budućnosti.

АЛЕКСА ПОЗВАО НА ДЕРБИ: Аврамовић покренуо лавину Партизана за финалне окршаје са Звездом

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Dovoljno za ubedljivu pobedu (100:86) i odbranu trona, koja počinje u ponedeljak pred navijačima najvećeg rivala.

Odlučujuće utakmice u plej-ofu najčešće se dobijaju fanatičnom odbranom. Ovo nepisano pravilo kao da nije bilo poznato crno-belima, koji su u prvom poluvremenu primili 54 poena, 33 u drugoj četvrtini! Teško je izmeriti razmere konfuzije u uporno forsiranom defanzivnom preuzimanju, ali su bile tolike da su od Makundua načinile vrsnog trojkaša. Ferel to zaista i jeste, ali su mu protivnički igrači svesrdno pomogli da nikad lakše ubaci 16 poena za 13 minuta igre u nervoznom ambijentu „Arene“.

Zaostatak od šest poena na poluvremenu delovao je prihvatljivo, imajući u vidu da su se crno-beli u odbrani sudarali kao bilijarske kugle pri razbijanju i da su pogodili samo četiri trojke iz 12 šuteva. Srećom po njih, defanziva nije ni jača strana igre Podgoričana, o čemu svedoči šut Partizana za dva poena od 80 odsto! Naneli, Panter i Kaminski kažnjavali su propuste gostujućeg tima, posebno u tranzicionoj igri na nepostavljenu odbranu.

Sudijska trojka nije bila najspremnija za ovu utakmicu. Ostaće za sada nepoznato zašto je kasnila na drugo poluvreme, zašto je sportski direktor crno-belih špartao po terenu i kasnije udaljen iz prvog reda. Ni Ferelu nije bilo jasno zašto mu je suđen faul na šutu Pantera za tri poena, zbog čega je zaradio i tehničku grešku. U kombinaciji sa nesportskim faulom iz prvog poluvremena, automatski i isključenje.

Panter je bez griže savesti prihvatio poklone, podigao kamp na liniji slobodnih bacanja i prebacio momentum meča na crno-belu stranu. Dok su u Budućnosti vrteli glavama na sudijske odluke, Partizan je propuštao šanse da rezultatski umakne protivniku izbačenom iz ravnoteže. Greške u koracima, promašene trojke iz trening pozicija, sve ono što ga je pratilo ove nestalne sezone u svakom pogledu.

Nestalna je bila i forma Avramovića, ali ovo su mečevi po meri miljenika nacije nakon Mundobasketa u Manili. U poslednjoj četvrtini vratio se u tu blisku srebrnu prošlost. Prodori, trojke kao grom iz vedra neba, neisrpna energija i konačno osmeh Obradovića u komunikaciji sa svojim Čačaninom. Iz prikrajka, najbolju utakmicu u crno-belom dresu odigrao je Smit. Dao je odbrani neophodnu čvrstinu, dao je i četiri trojke iz pet pokušaja i publici priliku da završne minute provede u slavljeničkom raspoloženju.

PARTIZAN 100

BUDUĆNOST 86

DVORANA „Arena“. Gledalaca: 15.146. Sudije: Pukl, Javor, Hordov.

PARTIZAN: Smit 12 (4/5 za tri), Ledej 6, Avramović 20 (3/4 za dva, 3/5 za tri), Panter 19 (2/3 za dva, 2/4 za tri), Smailagić 6, Naneli 19 (6/8 za dva, 6 sk, 5 as), Trifunović, Anđušić, Dožer 3, Ponitka 5, Kaminski 10, Kaboklo.

BUDUĆNOST: Ilić, Megi 9, Frimen 6, Slavković 2, Makundu 15 (4 sk), Ferel 18 (3/3 za dva, 3/3 za tri), Džons 8, Jagodić Kuridža, Tanasković 2, Rajt 10 (6 as), Popović 2, Kamenjaš 14 (8 sk).

23:21, 25:33, 25:17, 27:15

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S