PADA PROKLETSTVO OBRADOVIĆA? Panatinaikos za prvu titulu još od daleke 2011. godine

V. Preradović

26. 05. 2024. u 10:15 >> 09:23

DVA najbolja tima boriće se večeras za evroligašku titulu u berlinskoj "Uber areni" (20.00). Real Madrid kao branilac trona i prvi u ligaškom delu (27-7), Panatinaikos kao prvi pratilac (23-11).

ПАДА ПРОКЛЕТСТВО ОБРАДОВИЋА? Панатинаикос за прву титулу још од далеке 2011. године

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

"Kraljevi" žele da pojačaju svoj rekord 12. krunom, "detelinari" da sedmom napokon skinu sa sebe prokletstvo Željka Obradovića, koji im je poslednju doneo sada već daleke 2011. godine.

- O radu našeg kluba mnogo govori to što smo u trećem finalu zaredom, sigurno imamo poseban DNK. Ne zaustavljamo se ovde, jer nam je cilj nadohvat ruke i želimo novu titulu - kaže trener Reala Ćus Mateo, koga je prošle sezone od otkaza delio još jedan poraz od Partizana u plej-ofu, a sada je na korak do drugog vezanog trofeja.

Nešto protiv toga ima Ergin Ataman, kontroverzni turski trener koji je letos stigao u Panatinaikos kao dvostruki šampion Evrolige sa Efesom. Pre dve godine, u finalu je pobedio upravo špansku kraljevsku košarkašku lozu.

- Ćus želi da osvoji trofej dva puta zaredom. Ne želim da mu dozvolim zbog toga što sam ja poslednji trener koji je to ostvario. Dakle, imaću dodatnu motivaciju u finalu - raspoložen je bio Ataman na konferenciji za medije.

Ekipu Panatinaikosa u polufinalu sa Fenerbahčeom nosio je Matijas Lesor svojom neiscrpnom energijom.

- Ako mene pitate, Lesor je jedan od najboljih igrača Evrolige i pokušaćemo da ga zaustavimo. Ali, uradili bismo nešto veoma glupo ako bismo se fokusirali samo na njega - kaže Mateo.

Udarna igla timske košarke Reala u polufinalnoj pobedi nad Olimpijakosom bio je Džanan Musa. Reprezentativac BiH je 2021. stigao iz NBA u Efes, ali je ostao daleko od očiju Atamana, tadašnjeg trenera turskog tima.

- Znate kakve karaktere imamo Ergin i ja. Razmenjivali smo neke reči na treninzima i van njih, ali između nas postoji samo poštovanje. Uradio je fantastičan posao, osvojili smo titulu te godine. Mnogo sam naučio od Larkina i Micića, koji su mi pomogli da budem u ovoj poziciji.

Ataman je priznao da je pogrešio sa Musom.

- Treneri nekad prave greške. Džanan je došao usred sezone i nisam mu dao mnogo prostora. Bilo je loše za Efes i mene što smo ga izgubili, sada je jedna od zvezda Reala. Nadam se da u finalu neće tražiti osvetu.

- Videćemo... - replicirao je Musa.

Videćemo štošta u velikom finalu, uključujući i nadrealne scene sa policijskim psima u dvorani.

BONUS VIDEO VATRENO SLAVLjE: Kad Zvezda proslavlja titulu, Kalemegdan svetli usred mraka

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove