NERADNIČKI NIJE USPEO: Ovo je epilog 3x3 turnira u Nišu (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

26. 05. 2024. u 18:58

Ovoga vikenda domaćin 3×3 prvenstva Srbije je bio centar grada Niša.

НЕРАДНИЧКИ НИЈЕ УСПЕО: Ово је епилог 3x3 турнира у Нишу (ФОТО)

FOTO: KSS

Nekadašnja prestonica je i ove godine na Trgu kralja Milana ugostila turnir A kategorije, koji je sa sobom doneo još jedan košarkaški spektakl.

U grupnoj fazi su se susrele ekipe Pirot, 3×3 KiM, Leskovac 3×3, 3×3 Šup,  3×3 GMS, Neradnički, 3×3 Svilajnac, Kruševac Master, Nemanjića orlovi, 3×3 RVA i Kragujevac. Ovih 11 timova je bilo podeljeno u četiri grupe od po tri ekipe, a najbolje plasirane su išle u nokaut fazu. Zbog manjeg broja prijavljenih timova, grupa D je bila kraća za jednu ekipu, što znači da su igrači oba tima prošli dalje.

GRUPA A (3×3 Kim, Pirot, Nemanjića orlovi)

U prvom meču grupne faze pobedu su odneli momci iz Pirota, jer su ubedljivo savladali basketaše iz 3×3 KiM rezultatom 21:12. U drugom duelu je ekipa 3×3 KiM ostvarila prvu pobedu nad timom Nemanjića orlovi  sa 20:19 i tako sebi obezbedila mesto u nokaut fazi takmičenja jer je u poslednjem meču grupe Pirot bio bolji od Nemanjića orlova rezultatom 21:10.

GRUPA B (3×3 Šup, Leskovac 3×3, 3X3 RAV)

Momci iz Leskovca su bili dominantniji od ekipe 3×3 Šup sa 22:11 i tako zakazali susret za prvo mesto u grupi protiv tima 3×3 RAV, koji je takođe savladao 3X3 Šup rezultatom 22:14. Posle neizvesne završnice, ekipa Leskovac 3×3 je obezbedila prvo mesto grupe pobedom nad momcima iz 3×3 RAV rezultatom 17:16.

GRUPA C (3×3 GMS, Kragujevac, Neradnički)

3×3 GMS je treća ekipa koja se plasirala u nokaut fazu, tako što su prvo savladali Neradnički sa 22:8, a zatim i momke iz Kragujevca rezultatom 17:11. Uprkos porazu, ekipa Kragujevca je obezbedila mesto u četvrtfinalu pobedom nad ekipom Neradnički 21:13.

 GRUPA D (3×3 Kruševac Master, 3×3 Svilajnac)

Pošto su u ovoj grupi bile samo dve ekipe, obe su automatski prošle dalje, a prvoplasiranog je odlučivala pobeda u međusobnom duelu. Na kraju je ta pozicija pripala ekipi 3×3 Svilajnac, koja je bila ubedljiva nad timom 3×3 Kruševac Master rezultatom 22:14.

FOTO: KSS

Nakon grupne faze, osam najboljih ekipa, po dve iz svake grupe, se sastalo u nokaut fazi takmičenja.

Za mesta na pobedničkom postolju su se borile ekipe 3×3 Svilajnac, 3×3 RAW, Pirot, 3×3 Kruševac Master, Kragujevac,  Leskovac 3×3, 3×3 GMS i 3×3 KiM.

U prvom četvrtfinalnom meču ekipa Pirota je na dominantan način uspela da obezbedi mesto u polufinalu, pobedom nad ekipom Kragujevca rezultatom 21:5. Pored njih, svoju šansu su iskoristili momci iz 3×3 Svilajnca, koji su bili bolji od 3×3 RAW sa 22:16.

Sa druge strane, treće slobodno mesto u polufinalu su iskoristili Leskovčani, koji su boljom igrom savladali 3×3 Kruševac Master sa 21:16, a odmah za njima je prošla i ekipa 3×3 GMS, koji su u neizvesnoj partiji trijumfovali nad timom 3×3 KiM rezultatom 19:9.

U polufinalnim mečevima tenzija na tribinama je porasla, jer se ceo turnir sveo na svega tri najiščekivanije utakmice.

FOTO: KSS

Na teren su prvo izašle ekipe Pirot i 3×3 Svilajnac i publici priredile kvalitetan meč i odličnu borbu svih 10 minuta, ali su na kraju momci iz Pirota bili sigurniji u završnici i tako izašli kao pobednici pri rezultatu 21:12.

Ekipa koja je pored Pirota obezbedila finale bila je Leskovac 3×3, koja je u neizvesnom meču polufinala savladala tim 3×3 GMS rezultatom 21:17.

FOTO: KSS

U finalnom meču su na megdan jedna drugoj izašle ekipe Leskovac 3×3 i Pirot, sa zeljom da kući odu sa zlatnim odličjem i nagradom od 150. 000 dinara. Ta želja se na kraju ispunila momcima iz Pirota, koji su u napetom i kvalitetnom meču uspeli da nadigraju tim iz Leskovca, koji je uprkos svim naporima i trudu morao da se zadovolji utešnim drugim mestom. Rezultat na kraju je bio 21:17 u korist Piroćanaca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača