PARTIZAN – ZVEZDA Nakon divljanja "Grobara" i prekida utakmice,košarkaši Zvezde izašli na parket, crno-beli nisu

Novosti online

05. 06. 2024. u 23:26 >> 22:58

Iako je prvobitno delovalo da će meč biti nastavljen sutra, to neće biti slučaj, gosti su izašli na teren, gde su sačekali 15 minuta na Partizan, koji se nije pojavio, ali se oglasio saopštenjem. Nakon svega sutra se očekuje zvanična odluka menadžmenta lige o meču.

ПАРТИЗАН – ЗВЕЗДА Након дивљања Гробара и прекида утакмице,кошаркаши Звезде изашли на паркет, црно-бели нису

FOTO: M. Vukadinović

Iako je prvobitno delovalo da će meč biti nastavljen sutra, to neće biti slučaj, gosti se nalaze na terenu, gde će im po svemu sudeći uskoro biti dodeljen šampionski pehar ukoliko se za 15 minuta igrači Partizana ne vrate na teren

Partizan je u trenucima prekida imao prednost 57:45, gosti su zbog uvreda na račun Nebojše Čovića i njegove porodice napustili teren. Tražili su pražnjenje dvorane, dok je Partizan poručivao nezvanično da će u slučaju pražnjenja on odbiti da igra. 

U tim trenucima nezvanično je doneta odluka da se meč igra sutra, a onda je usledio preokret, igrači Zvezde vratili su se na teren, te nakon čekanja 15 minuta i službenog podbacivanja utakmica je prekinuta, a zvanična odluka o epilogu iste biće doneta sutra od strane direktora lige Aleksandra Grujina. 

23.20 - Partizan se oglasio saopštenjem za medije 

- Utakmica prekinuta, data informacija da se utakmica nastavlja za 24 sata a potom se sudije i Crvena zvezda vratiše na teren nakon mnogo vremena

- Druga utakmica finala Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korist crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu, navodi se između ostalog u saopštenju Partizana 

23.13 - Partizan ima još 10 minuta da se vrati na parket. 

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se na teren Beogradske arene, očekuju crno-bele, koji su, po nezvaničnim informacijama već na putu kućama. 

FOTO: Printskrin

Grobari su su počeli sa pogrdnim skandiranjem na račun porodice Čović. Igrači Partizana su zamolili navijače da prestanu, ali pošto se to nije dogodilo igrači Zvezde su napustili teren. Navijači Partizana, takođe, vređali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a takođe gledaoci su imali prilike da vide i da su razne stvari uletale sa tribina na teren.

Doneta je odluka da se deo tribina - isprazni. Zvanični spiker u Beogradskoj areni pozvao je navijače da krenu ka izlazu...

Partizan - Crvena zvezda, treća četvrtina (57:45)

24' Utakmica je prekinuta.

23' Iz dotrčavanja Kevin Panter pogađa trojku i odvodi ponovo Partizan na dvocifrenu prednost, tajm-aut Janis Sferopulos, 57:45.

22' Davidovac preciznim penalima smanjuje prednost ''parnog valjka''. Ponjitka ponovo odvodi Partizan na +9, 54:45.

21' Počela je treća deonica napadom Partizana. Crno-beli preko Zeka Ledeja stižu do novih poena. Na drugoj strani Luka Mitrović ne uspeva da uzida Alena Smailagića, te ističe napad crveno-belima.

Kraj prvo poluvremena

20' Zek Ledej je pogodio jako težak šut preko ruke. Crveno-beli gube loptu, tačnije Rokasu Gedraitisu krade ''živu'' loptu iz ruku Alen Smailagić. Litvanac je potom napravio faul, a Alen Smailagić ponovo bio polovičan sa slobodnih bacanja. Poslednji napad u prvom poluvremenu imala je Crvena zvezda koja je drugi put za redom izgubila loptu.

Partizan odlazi na poluvreme sa pet poena prednosti, 48:43.

19' Sjajno ''krade'' loptu Davidovac a onda i asistira Lazareviću koji još lepše zakucava. Na drugom delu terena Zek Ledej pogađa njegov šut.

18' Prva trojka na meču i za Rokasa Gedraitisa, koji za sada šutira 1/5 izvan linije 6.75. Kevin Panter je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja i odveo Partizan na +4. 42:38.

17' Nestvarnu partiju igra Dejan Davidovac. Nakon ofanzivnog skoka dolazi do poena plus će imati i dodatno slobodno bacanje nakon tajm-auta Željka Obradovića.

16' Asistencija kapitena Partizana za Zeka Ledeja, dok je kod Zvezde otvoren put do koša imao Branko Lazić 41:32.

15' Konačno da i crveno-beli pogode za tri poena. Lazarević je ubacio trojku, Smit promašio polaganje, da bi potom Mitrović stigao do novih lakih poena. 39:30.

14' Ponovo crveno-beli ne mogu do koša, Nedović je dobio ''rampu'' od strane Smailagića, a zatim Panter pogađa dugu dvojku. 39:24.

13' Crvena zvezda ni nakon tajm-auta ne može da dođe do poena. Crno-beli preko Smita dolaze do nove trojke, prvi put je na meču dvocifrena razlika. 34:22.

12' Partizan odlazi na devet poena prednosti. Izgubio je Miloš Teodosić loptu, Smit je fenomenalno asistirao Smailagiću kome je ostao lakši deo posla. 31:22.

11' Prvi napad u drugom periodu je imala Crvena zvezda koja je izgubila loptu. Kevin Panter ju je ''ukrao'' i imao je lako polaganje. Potom je i Zek Ledej pogodio tri bacanja, 29:22.

Kraj prve četvrtine

10' Lazarević je faulirao Smailagića koji je sa linije penala bio polovičan. Nedović je na drugoj strani bio precizan oba puta sa penala. Ostalo je četiri sekunde do kraja prve deonice, a Džejlen Smit je uspeo da pretrči ceo teren i upiše dva poena. Na kraju prve deonice crno-beli vode sa 24:22.

9' Upisuje se i Nemanja Nedović sa brzih pet poena. 21:20.

8' Prvi poeni i za Uroša Trifunovića koji je bio precizan sa polu-distance. Potom Zvezda nije iskoristila svoj napad, dok je Džejlen Smit na drugoj strani bio precizan izvan linije 6.75 metara. 19:15.

7' Davidovac ponovo dolazi do lakih poena. Tajm-aut Željko Obradović, 14:15.

6' Mini serija od 7:0 za Zvezdu. Mitrović je pogodio dva puta za dva, dok je Davidovac ubacio svoj prvi šut za tri poena.

5' Bolje je ''parni valjak'' ušao u ovaj duel. Poentirao je Ponitka na sjajnu asistenciju Anđušića, da bi Danilo zatim i pogodio šut za dva uz faul. Luka Mitrović na drugoj strani dolazi do lakih poena 14:8

3' Prva osetnija prednost za crno-bele. Pogodio je trojku Danilo Anšušić, 9:4.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

2' Sjajna asistencija Teodosića za Luku Mitrovića koji zakucava, a zatim i Gedraitis u kontri polaže loptu u koš 4:4.

1' Partizan otvara meč trojkom Alekse Avramovića. Na drugoj strani Miloš Teodosić je promašio trojku, da bi zatim sa linije penala polovičan bio Danilo Anđušić, 4:0.

Startna postave:

Partizan - Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Kevin Panter, Mateuš Ponitka, Zek Ledej

Crvena zvezda - Miloš Teodosić, Branko Lazić, Luka Mitrović, Rokas Gedraitis i Dejan Davidovac

UOČI MEČA:

''Večiti'' su već dva puta odlučivali o peharu. Najpre je to bilo u finalu Kupa Radivoja Koraća kada je crveno-beli tim trenera Janisa Sferopulosa trijumfovao sa 85:79. Potom je Zvezda sa maksimalnih 3:0 slavila u finalu ABA lige protiv crno-bele ekipe Željka Obradovića.

Crveno-beli žele ovu sezonu da krunišu sa tri trofeja, dok će crno-beli pokušati da prekinu dominaciju protivnika u domaćem prvenstvu koje traje osam godina.

Trenutno Zvezda ima prednost od 1:0 pošto je pre dva dana ostvarila pobedu od 89:88. Šampion će postati tim koji prvi stigne do dva trijumfa, pa ako Partizan savlada najvećeg rivala danas, u subotu će se igrati majstorica pred crveno-belom publikom.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (5)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom