STRAHINJA STOJAČIĆ ZA "NOVOSTI": Nismo mi samo zemlja košarke!

Aleksandar Todorović

19. 06. 2024. u 20:15

Proslavljeni srpski basketaš Strahinja Stojačić govorio je za "Novosti" o uspesima, 3x3 reprezentaciji Srbije, ali i o očekivanjima pred Olimpijske igre "Pariz 2024".

СТРАХИЊА СТОЈАЧИЋ ЗА НОВОСТИ: Нисмо ми само земља кошарке!

FOTO: KSS

Na pitanje kako se oseća, Stojačić je rekao da je sjajno i da jedva čeka Olimpijske igre.

 - Mi radimo naporno, da dočekamo taj Pariz u najboljem mogućem svetlu i najbolje moguće. Što se tiče ličnog osećaja, stvarno je sjajan. To je nešto o čemu svaki sportista sanja i sigurno je da uzbuđenje postoji, ali je prioritet fokus da Pariz dočekamo spremni - rekao je Stojačić na počektu razgovora.

Basket reprezentacija Srbije je dvostruki evropski i svetski prvak i Stojačić je izuzetno ponosan na ove rezultate.

 - Ja sam zadnje dve godine u reprezentaciji i od taad smo bez poraza, dva evropska i svetska zlata. Mi smo sa tim prvim generacijama pokazali da smo zemlja basketa. Mi jesmo zemlja košarke, ali smo pokazali da smo i zemlja basketa. Mislim da će svaka sledeća generacija ići našim putem i da će basket dostići svoje visine. -

Pohvalio je kompletan tim koji čini sve da basketaši spremno dočekaju Pariz 2024.

 - Spremamo se! Nije to na nama. Selektori, kondicioni treneri i treneri su tu da brinu o tome. Mi dajemo sve od sebe i mi do sada nismo pogrešili, uvek smo bili najbolji kad je najpotrebnije, kao i oni i verujemo im - nastavlja Stojačić.

Kako su basketaši sve navikli na zlato, na Olmipijskim igrama su očekivanja javnosti ista.

 - Mi moramo biti svesni da smo jedni od favorita i da će svi biti našpanovani da nas pobede, jer mi dominiramo već godinama. Do sad je Srbija svaki put uzela zlatnu medalju na svim takmičenjima, pa očekujem da se većina ekipa i sprema upravo za duel sa nama, ali na nama je da pokažemo da smo spremni i da se vratimo sa zlatnom medljom. -

Kao jednog od najvećih protivnika Stojačić ističe Letoniju.

 - Po meni su uvek Letonci najveći rivali, zato što imaju najveće uspehe pored nas, a i slični su nama po karakteru. Nikad se ne predaju, igraju do kraja i sigurno će i oni želeti zlatnu medlju, tako da bi njih stavio kao glavne favorite.-

O samim Olimpijskim igrama Stojačić kaže da su jedan neverovatan događaj i da će mu biti drago da bude među svim tim velikim imenima iz sveta sporta.

 - Ja sam lično taj tip koji voli više da bude u društvu, tako da verujem da će meni biti super. Velika je čast biti među svim tim imenima, nadam se da će i Novak Đoković biti tu, ali to nosi i određenu odgovornost, pa verujem da će to sve dati jedan motiv svim sportistima da usreće naciju. -

Stojačić je na kraju rekao šta je njegova lična želja.

 - Moja lična želja je da uzmemo zlatnu medalju! Znam da neće biti lako, ali dugo to pričamo i to je nešto sa čime bi bio zadovoljan - zaključio je Stojačić.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S