VELIKI USPEH Srbija četvrta na SP u košarci za srednjoškolce

Novosti online

03. 07. 2024. u 14:22

U kineskom distriktu Makao završeno je Svetsko prvenstvo u košarci za srednjoškolce, u konkurenciji dečaka i devojčica. Srbija je u konkurenciji dečaka zauzela četvrto mesto od 20 država učesnika. U borbi za treće mesto od naših momaka bolja je bila Turska.

ВЕЛИКИ УСПЕХ Србија четврта на СП у кошарци за средњошколце

FOTO: ISF

Treba reći da su do polufinala naši dečaci zabeležili čak pet uzastopnih pobeda. Ipak, povrede šutera i centra uticale na to su da u mečevima za medalje ne budemo na najboljem mogućem nivou. Srbiju je predstavljala Gimnazija Kraljevo, koja je pre ovog takmičenja postala prvak Srbije.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, u Makau je bio glavni delegat ISF, a posle podele medalja čestitao je našim momcima. Tanasković se ispred Svetske federacije za školski sport obratio svim učesnicima na ceremoniji svečanog zatvaranja. 

FOTO: ISF

Srbija je na ovom takmičenju ostvarila pobede u grupi protiv Brazila, Grčke, Mongolije i Ugande. U četvrtfinalu smo eliminisali Belgiji. U meču za plasman u finale, od naših momaka bila je bolja Francuska. A Turci su u borbi za treće mesto pobedili Srbiju. Grčka je u finalu savladala Francusku.

FOTO: ISF

U konkurenciji devojaka, poredak prve tri ekipe je sledeći: Kina, Francuska, Novi Zeland.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)