NIKOLA JOKIĆ MU OVO NEĆE OPROSTITI: Pi-DŽej Doužer ima novi klub, i to koji!

Novosti online

03. 07. 2024. u 23:34

Nikola Jokić je dobio vest kojoj se nije nadao.

НИКОЛА ЈОКИЋ МУ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Пи-Џеј Доужер има нови клуб, и то који!

FOTO: Tanjug/AP

Njegov nekadašnji saigrač, Pi-Džej Doužer, posle godinu dana provedenih u evropskoj košarci, a nastupao je za KK Partizan, vratio se u NBA ligu.

Ali, ne u Denver nagetse, koje je napustio 2022, posle povrede ligamenata kolena.

Igraće ubuduće za najvećeg rivala Jokićevog kluba iz Denvera, divizijskog protivnika i ekipu koja je Nagetsima "skinula krunu", izbacivši ih kao aktuelne šampione iz ovogodišnjeg plej-ofa - Minesotu.

Doužer je dogovorio jednogodišnju saradnju sa Timbervulfsima, objavio je jedan od najbolje obaveštenih NBA novinara, ESPN-ov Adrijan Vojnarovski.

Pi Džej Doužer iz vremena dok je igrao za Denver / Foto: Tviter Denver nagets

Iako je odabrao "tabor neprijatelja", Doužer, koji je tri sezone proveo u Denveru (a najbolje proseke ostvarivao 2020/2021 sa 7,7 poena, 3,6 skokova i 1,8 asistencijom po utakmici), zapravo i nema nekog naročitog razloga da se vrati u Nagetse.

Jer, isti ti Nagetsi su ga, nakon što se 23. novembra 2021. povredio u porazu od Portlanda, kada su mu pukli ligamenti, samo nepuna dva meseca kasnije "predali" Bostonu (i dogovoru tri tima, uključujući i San Antonio), da bi ga Seltiksi, tako povređenog, nepunih mesec dana kasnije poslali u Orlando, koji ga je otpustio.

Onda mu je upravo Minesota dala šansu, najpre u njenoj filijali u Ajovi, pa dvaput po deset dana i u prvom timu, ali... kako je još bio rovit, nije dobio novi ugovor. Otuda on i u Evropi, u Partizanu, za koji je na 33 evroligaške utakmice prosečno ostvarivao 9,2 poena, 3,1 asistenciju, 3 skoka i 1,3 "ukradenu" loptu po meču.

Ovaj 27-godišnjak sada se vraća na najveću scenu i možda i ne čudi što je baš Minesotu odabrao da pokaže (svima, a naročito Denveru) da uopšte nije "za bacanje".

Timbervulfsi su, podsetimo, posle lekcije Kevinu Durantu i ostatku Feniksa (4:0) na startu plej-ofa, te izbacivanja Nagetsa iz doigrava velikim preokretom u majstorici (nadoknadili "-20" u drugom poluvremenu, u gostima, i pobedili sa 90:98), poraženi u finalu Zapadne konferencije od Dalasa u pet utakmica, a Maveriksi su potom poklekli protiv Bostona u velikom finalu, takođe u pet mečeva.

Ako vas košarka zanima, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njoj na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)