SRPSKA POSLA: Naši mladi košarkaši otišli u Zagreb da igraju sa Hrvatskom, evo šta su uradili

Novosti online

04. 07. 2024. u 19:54

Muška mlada reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača do 20 godina starosti, ostvarila je još jednu pobedu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

СРПСКА ПОСЛА: Наши млади кошаркаши отишли у Загреб да играју са Хрватском, ево шта су урадили

FOTO: KSS

Izabranici trenera Nenada Čanka bilu bolji od vršnjaka iz Hrvatske, 73:82, u prvoj od dve planirane utakmice u Zagrebu.

Posle izjednačenog prvog perioda, "orlići" su mnogo bolje ušli u drugu četvrtinu. Dvocifren kapital imali su već u 15. minutu, posle poena Filipa Jovića- 22:33. U ovom delu išli i na 19 razlike – 24:43, kada je precizan bio Nikolić.

Naše mlade košarkaške nade držale su prednost sve do kraja, u finišu odbili i opasan nalet domaćina koji je prišao na minut pet – 71:76, dva minuta pre kraja. Đulović i Milenković su sa penala "odgovoriil", a potom nije bilo teško meč privesti kraju.

Ovo je bio peti meč "orlića" u pripremnom periodu. Po povratku iz Hrvatske, a do puta u Poljsku, 11. jula, U20 tim naše zemlje biće u Beogradu.

Na Evropskom prvenstvu u Gdinji mlada reprezentacija Srbije je u A grupi, sa selekcijama Francuske, Grčke i Poljske. Prema sistemu takmičenja, prva runda se igra samo za raspodelu startnih pozicija pred plej-of. Naša grupa ukršta sa B grupom u kojoj su: Nemačka, Izrael, Češka i Italija.

Hrvatska U20 – Srbija U20 73:82 (18:18, 13:28, 21:21, 21:15)

Hrvatska U20: Šare 8, Bogdanović 19, Zanki 12, Bart 3, Njegovan 2, Zemljić, Tomić 15, Klepo 5,  Dundović 7, Rajaofera, Dubravčić 2, Zubac.
Srbija U20: Đulović 9, Milijašević 9, Nikolić 10, Stanković 2, Jović 19, Milenković 6, Mušicki 2, Tasić, Šarenac 8, Matović 2, Ristić 6, Malešević 9, Milošević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)