KO ĆE SA SRBIJOM? Duel Italije i Litvanije pre vremena, Portoriko se ne šali

V. P.

05. 07. 2024. u 19:54

ZAVRŠENA je grupna faza kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, sa kojih će četiri pobednika popuniti preostala mesta. Osvajač nadmetanja u San Huanu uskočiće u grupu sa Srbijom, SAD i Južnim Sudanom.

КО ЋЕ СА СРБИЈОМ? Дуел Италије и Литваније пре времена, Порторико се не шали

FOTO: FIBA.Basketball

Domaćin Portoriko je u drugom meču iznenadio Italiju (80:69) i prvom pobedom nad "azurima" posle 60 godina zauzeo prvo mesto u grupi. U polufinalni duel sa Meksikom ulazi kao favorit, dok će se Italija i Litvanija sastati pre prognoziranog finala.

- Pratim rezultate, nas pre svega zanima ko će nam biti protivnik iz Portorika - kaže selektor Srbije Svetislav Pešić. - Mnogo toga će zavisiti od tima koji će nam biti protivnik u grupi, to će biti Italija, Litvanija ili Portoriko. On će nam dalje otvoriti put, da vidimo na koga idemo u četvrtfinalu. Znam da su svi fokusirani na meč protiv Amerikanaca, ali za nas je važnija utakmica sa pobednikom turnira u Portoriku.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Duel Italije i Litvanije je jedan od dva derbija u polufinalu kvalifikacija za OI. Drugi je okršaj Grčke i Slovenije u Atini, koji svi posmatraju kroz duel NBA superstarova Janisa Adetokumba i Luke Dončića. Pobednik će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Hrvatske i Dominikanske Republike.

Prvi polufinalni meč na turniru u Valensiji odigraće Bahami i Liban našeg stručnjaka Miodraga Perišića, koji se pobedom nad Angolom izborio za duel sa karipskom selekcijom na NBA pogon (Diandre Ejton, Badi Hild, Erik Gordon). U drugom polufinalu domaćin Španija ima status velikog favorita protiv Finske, oslabljene izostankom svoje NBA zvezde Laurija Markanena.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Brazil je šokantnim porazom od Kameruna izbacio Crnu Goru iz olimpijskog kruga. U polufinalu turnira u Rigi igraće sa Filipinima, dok će domaćin Letonija protiv Kameruna imati zicer za plasman u finale.

- Dolazim iz regiona gde mi je Crna Gora veoma blizak komšija, izvinjavam se zbog ovog rezultata koji ih izbacuje iz takmičenja - rekao je selektor Brazila Aleksandar Petrović.

Portoriko

Polufinale

Litvanija - Italija 22.00

Portoriko - Meksiko 1.00

Grčka

Polufinale

Grčka - Slovenija 16.30

D. Republika - Hrvatska 20.00

Španija

Polufinale

Bahami - Liban 17.30

Finska - Španija 20.30

Letonija

Polufinale

Brazil - Filipini 14.30

Kamerun - Letonija 18.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!