AMERI U ŠOKU: Okupio se neviđen tim snova, a na terenu najbolji - 17-godišnjak!? (VIDEO)

Дарко Николић
Darko Nikolić

09. 07. 2024. u 13:37

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, prvi rival Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama, počela je sa pripremnim mečevima i - ostala je zatečena.

АМЕРИ У ШОКУ: Окупио се невиђен тим снова, а на терену најбољи - 17-годишњак!? (ВИДЕО)

Screenshot / Youtube / Ballislife

Ne kaže uzalud selektor naših "orlova" Svetislav Pešić da je mišljenja da je sadašnji "drim-tim" jači od onog sa Džordanom, Medžikom i Birdom iz Barselone 1992. godine. Uostalom, na parketu su trenutno dobitnici MVP priznanja u NBA ligi Lebron Džejms, Stef Kari, Džoel Embid, lakše povređeni Kevin Durant, ali i Entoni Edvards, Džru Holidej, Entoni Dejvis, Kavai Lenard, Bam Adebajo, Devin Buker...

Upravo taj tim snova odigrao je tri kontrolne utakmice zatvorenog tipa protiv sparing partnera sastavljenog od manje poznatih američkih košarkaša i...

Jedan dečak ih je sve zapanjio.

U pitanju je 17-godišnji Kuper Fleg.

Momak koji tek treba da srednjoškolsku zameni koledž košarkom (od jeseni će biti u ekipi univerziteta Djuk) radio je maltene šta je hteo "drim-timu".

Zakucao je "preko" Bama Adebaja, člana idealne defanzivne petorke NBA lige u nedavno završenoj sezoni.

Pogodio iz okreta protiv Džrua Holideja.

Zaustavio Lebronovo polaganje.

Pogodio trojku preko Entonija Dejvisa.

Čak i kada bi ga blokirali, ne bi mnogo patio, već je koji trenutak kasnije - zakucao loptu u koš ekipe kojoj se predviđa juriš na peto olimpijsko zlato u američkoj istoriji.

Statistika nije vođena u onom klasičnom smislu, ali treneri se slažu da je "dao između 14 i 17 poena" u tesnom porazu (73:74) od "A" ekipe Amerikanaca.

Kuper Fleg je rođen 21. decembra 2006. godine u Njuportu, u američkoj saveznoj državi Mejn, gde je i išao najpre u srednju školu, pa prešao u Montverde akademiju (Florida).

Kao 15-godišnjak je bio član idealne petorke Svetskog prvenstva za košarkaše do 17 godina, 2022, predvodivši Amerikance do zlata uz proseke od 9,3 poena, 10 skokova, 2,9 blokada i 2,4 "krađe". U finalu je, u pobedi nad Španijom od 79:67, imao 10 poena, 17 skokova, osam "krađa" i četiri blokade.

Trenutno je visok 206 centimetara i igra na krilnim pozicijama. A kako igra, i ne čude komentari daleko iskusnijih kolega koji su bili u sparing ekipi na pomenutim mečevima sa "drim-timom":

- Dečko nema straha. Došao je i naporno radio, kao da je već odavno deo ove priče - rekao je Džejlen Duren, centar Detroita za "Atletik".

- Ma, Kup je igrao van sebe! - dodao je Haime Hakez, Meksikanac koji je član Majami hita.

I rivali iz "tima snova" imali su samo reči hvale:

- On ovo stvarno želi. Tačno vidite kako želi - ostao je zatečen Devin Buker, američki reprezentativac, sada 27-godišnjak, a inače najmlađi koji je u NBA ligi dao preko 60 poena na jednom meču (tačno 70, Bostonu, kada je imao 20 godina), a sa 22 je postao najmlađi u NBA istoriji koji je "spojio" dve utakmice na kojima je dao bar po 50 poena.

Podsetimo, košarkaši Srbije protiv Amerikanaca igraju na Olimpijskim igrama već 28. jula, ali i pre toga će odmeriti snage sa njima - i to u prijateljskom meču u Abu Dabiju za osam dana, 17. jula.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njima na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JEZIVO! NEČUVENO! Neverovatan skandal: Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama!