DOBAR START PRED PARIZ: Košarkašice Srbije pobedile Japan

Novosti online

15. 07. 2024. u 19:53

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u prvoj pripremnoj utakmici posle povratka iz Liona. Izabranice Marine Maljković pobedile su selekciju Japana u Beogradskoj areni 84:63 (23:20, 29:15, 13:15, 19:13).

ДОБАР СТАРТ ПРЕД ПАРИЗ: Кошаркашице Србије победиле Јапан

FOTO: KSS

Srbija je na ovom duelu bila u prednosti od početka do kraja kada je razlika bila i veća od 20 poena.

Naš tim je dominirao u reketu sa duplo više uhvaćenih lopti (44-20), ali je zato imao i više prodatih lopti od protivnika (24-15). Tome je kumovala agresivna odbrana Japanki koje su imale 15 ukradenih lopti, sedam više od Srbije. Srbija je imala dobru realizaciju šuta za 1 poen (93%), 2 poena (54%) i 3 poena (46%).

FOTO: KSS

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Ivon Anderson sa 18 poena, dok je Nevena Rosić dodala 11. Na drugoj strani Evelin je imala 20 poena.

Dve reprezentacije odigraće i u utorak prijateljski meč zatvoren za javnost.

FOTO: KSS

SRBIJA: Raca 3, Rosić 11, Čađo 3, Jovanović, Anderson 18, Stanković 7, Mitrović, Nogić 9, Janković 6, A. Katanić 5, Dugalić 5, Krajišnik 8, Đorđević 9, Smailbegović.

JAPAN: Stefani 4, Takada 7, Jošida, Mačida 2, Motohaši, Jamamoto 6, Hajaši 9, Evelin 20, Mijazaki 6, Mijazama 4, Todo 5.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima