OZBILJNO LJUT: Selektor Španaca upozorio na ove probleme

Novosti online

19. 07. 2024. u 15:15

Selektor španske reprezentacije, Serđo Skariolo imao je šta da kaže svojim košarkašima. Sve češće primećuje da mladim igračima nedostaje igre kakobi se to reklo košarkaškim zargonom, nema "vatre".

ОЗБИЉНО ЉУТ: Селектор Шпанаца упозорио на ове проблеме

Foto: Profimedia

- Nekada je stvar zona komfora, igrači nesvesno ulaze u takvo stanje jer su talentom bili privilegovani i spremaju se za okruženje gde je sve na visokom nivou, dobro su plaćeni i osećaj za takmičenje se gubi. Nemaju više borben duh, ne bune se niza šta, hijerarhija je sam određena -  rekao je Skariolo.

FOTO: AP

Košarkaši poput Serhija Ljulj, Rudi Fernandes i Riki Rubio koji su završili svoje karijere, koji su ginuli za svaku loptu, smenom generacija toga nema, kako piše Indeks.hr.

- Situacija je jako ozbiljna. Pogledajmo ACB ligu gde se važnost španskih igrača prepolovila i to je zabrinjavajuće. Na listi 50 igrača po minutima i efikasnosti u ACB ligi ako posmatramo samo je četvotica panskih igrača - rekao je Skariolo.

Ako pogledamo statistiku - Serhi Martines je 5. po broju minuta sa 27 po utakmici, Luis Kosta 7. sa 26 minuta u proseku, Santi Justa je 13. sa 26 minuta i Serhi Garsija 38. sa 23 minuta.

Ako se osvrnemo, na 2009. godine sedamnaest španskih igrača bilo u Top 50.

BONUS VIDEO Džoel Embid nakon meča Srbija - SAD: Imaju jednog od najboljih igrača na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali