I MILOJE BI BIO PONOSAN! Mega se pohvalila sa pet reprezentativaca, ali i setila najzaslužnijeg

Novosti online

26. 07. 2024. u 10:46

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 17 časova i 15 minuta duelom protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država kreće u pohod na olimpijsku medalju na Igrama u Parizu.

И МИЛОЈЕ БИ БИО ПОНОСАН! Мега се похвалила са пет репрезентативаца, али и сетила најзаслужнијег

Foto: Privatna arhiva

U selekciji Pešićevih Orlova je čak pet igrača koji su punu afirmaciju stekli u dresu Mege, pa je tako „mali-veliki klub“ za samo 25 godina postojanja sa 16 igrača postao ne samo tim sa najviše draftovanih košarkaša u NBA van američkog kontinenta, već i stub reprezentacije koja je aktuelni vicešampion sveta.

Dres sa državnim grbom na najvećoj svetskoj smotri sporta u Francuskoj nose nekadašnji Megini prvotimci: Nikola Jokić, Vasilije Micić, Filip Petrušev, Nikola Jović i Uroš Plavšić.

„Kod svih ovih momaka je pre svega prepoznat ogroman talenat, a onda su u Megi dobili prvu i pravu šansu da se takmiče u seniorskoj konkurenciji i stiču bogato iskustvo. Kao veoma mladi su gurnuti u vatru, a kroz specifičnu metodiku treninga u idelanim uslovima koji su im omogućeni, imali su priliku da na pravi način razvijaju svoj igrački potencijal“, kaže generalni menadžer Mege Goran Ćakić.

FOTO: Tanjug/AP

 

On je istakao i da je Ognjen Jaramaz, još jedan bivši igrač Mege, do samog kraja konkurisao za mesto u reprezentaciji, kao i da je kondicioni trener nacionalnog tima Marko Sekulić, stručno se usavršio upravo radeći dugi niz godina u Megi.

„Zaista smo veoma ponosni na sve njih. Takođe, svi u klubu imamo i veliki osećaj zadovoljstva, jer je ovo najbolja potvrda ispravnosti i kvaliteta našeg rada. I Dejan Milojević kao jedan od najzaslužnijih za razvoj Mege danas bi bio ponosan na svoje klince. Bio je pomoćni trener reprezentacije, asistent sadašnjeg selektora SAD u Golden Stejtu i najozbiljniji kandidat za naslednika Svetislava Pešića. Nažalost, naš Deki nas je prerano napustio “, konstatovao je Ćakić.

Megin prvi operativac naglašava da je Mega postala prepoznatljiv košarkaški brend u svetskim okvirima o čemu svedoče redovne turneje sa najpoznatijim američkim koledžima, kao i duel sa ol-star ekipom razvojne NBA lige koji je ne programu početkom septembra:

„Pozicionirali smo se kao najbolja moguća sredina za razvoj i napredak mladih igrača i od toga sada veliku korist ima srpska košarka što nam je posebno drago. Za Megu su govorili da je klub u kome nema pritiska, da je nebitno da li se utakmice dobijaju ili gube. Pokazalo se da to nije tačno, jer pritisak javnosti i medija ne moži biti veći od onog koji igrači sami sebi postave. Kako bi drugačije stvorili pobednike poput Nikole Jokića osvajača NBA prstena i trostrukog MVP-ija najjače lige sveta, Vase Micića dvostukog šampiona Evrope koji je i dva puta bio MVP Fajnal-fora evrolige. Petrušev i Jović imaju srebro sa Svetskog šampionata, a ne sumnjam da će njihovim stopama ići i Uroš Plavšić“.

Ćakić naglašava da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti:

„I u narednoj sezoni ponovo ćemo imati najmlađi tim. Opet ćemo promovisati značajan broj mladih igrača, po tradiciji ćemo prvi početi sa pripremama za novu sezonu, a uporedo ćemo zdušno podržavati naš nacionalni tim. Mislim da je u reprezentaciji Srbije stvorena dobra hemija i verujem da možemo da dođemo do medalje. To bi bio veliki uspeh, jer je konkurencija žestoka. Međutim, mislim da posedujemo kvalitet, imamo iskusnog selektora koji zna kako se osvajaju trofeji, a nadam se da ćemo imati i malo sreće, koja je neophodna na ovakvim turnirima, i da će košarkaši iz Pariza doneti jednu od medalja“, zaključio je Ćakić. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!