KOŠARKA U ŽALOSTI: Svet je napustio legendarni trener Lazar Lečić, koji je jednom usred meča naterao igrača da čuva - sudiju, a evo i zašto

Filip Milošević

13. 08. 2024. u 14:20

Lazar Lečić, legenda jugoslovenske i makedonske košarke, preminuo je u ponedeljak u 85. godini, a među brojnim njegovim dostignućima su i sjajne anegdote koje su obeležile ovdašnji sport krajem 20. veka.

КОШАРКА У ЖАЛОСТИ: Свет је напустио легендарни тренер Лазар Лечић, који је једном усред меча натерао играча да чува - судију, а ево и зашто

FOTO: N. Paraušić

Jedna od njih desila se u krcatoj hali "Tivoli" u Ljubljani, gde je Lečić vodio ekipu Rabotničkog protiv domaće Olimpije.

Ljubljančani su imali prednost, pa je čuveni trener zatraži tajm-aut, posle kog je jedan njegov igrač počeo da čuva - sudiju Dragaša Jakšića!

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Iskusni arbitar je došao do Lečića i upitao ga:

- Dobro, Lazo, šta radi ovaj tvoj igrač?

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

A odgovor je glasio:

- Rekao sam mu da bude tik uz tebe jer sam shvatio da si ti najbolji igrač Olimpije. Zar nije tako, Jakša?

Svi su prasnuli u smeh, a, kako kažu očevici, sudija - najviše.

 


Lazar Lečić - biografija

Lečić je bio deo stručnog štaba košarkaške reprezentacije Jugoslavije koja je 1970. godine osvojila titulu prvaka sveta, dok je postavio temelje moderne makedonske košarke.

Karijeru je počeo u skopskom Rabotničkom gde je igrao od 1957. do 1962, a zatim ostao kao trener tog tima koji je vodio prvo od 1962. do 1972, a zatim od 1975. do 1978. godine.

Radio je i u MZT Skoplje i Nikol Fert iz Gostivara, gde je imao poslednji angažman u sezoni 1999-2000, a bio je trener van Makedonije - u Borcu iz Čačka, ljubljanskoj Olimpiji, novosadskoj Vojvodini i grčkom Arisu.

Bonus video: Iza kulisa - detalj iz svlačionice košarkaša Srbije posle osvajanja bronze na Olimkpijskim igrama u Parizu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku