I ONI SE POKLONILI SVETISLAVU PEŠIĆU! Kakve reči o bivšem selektoru Srbije

Novosti online

13. 09. 2024. u 07:37

Vest o odlasku Svetislava Pešića je uzdrmala javnost i to ne samo u Srbiji. Naime, Svetska košarkaška federacija (FIBA) je poseban tekst posvetila upravo bivšem selektoru "orlova".

И ОНИ СЕ ПОКЛОНИЛИ СВЕТИСЛАВУ ПЕШИЋУ! Какве речи о бившем селектору Србије

FOTO: FIBA.Basketball

FIBA je istakla Pešića kao jednog od najvećih terenera u istoriji.

- Pešić je jedan od najvećih trenera svih vremena - navela je FIBA.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U svom pregledu njegove karijere, FIBA podseća na to da je Pešić s Nemačkom osvojio Evrobasket 1993. godine, dok je s Jugoslavijom osvojio evropsku titulu 2001. godine i Svetsko prvenstvo 2002. u Indijanapolisu, gde je u četvrtfinalu pobedio SAD, što je bio prvi put da je ekipa sastavljena od NBA zvezda eliminisana u nokaut fazi.

Po povratku na klupu Srbije, Pešić je poveo ekipu na Evrobasket 2022, osvojio i srebro na Svetskom prvenstvu u Manili prošle godine, a potom i bronzu u Parizu ovog leta.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

FIBA ističe i da je Pešić od 2020. godine član njihove Kuće slavnih, podsećajući na njegovu dugu trenersku karijeru koja je počela još 1984. godine.

- Pešić ostavlja Srbiju u dobroj situaciji i napušta međunarodnu košarku kao pobednik - navela je FIBA.

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPEVAO PESMU KOJU SVI ZNAJU: Ovako je izgledao susret dve velike zvezde (VIDEO)