KAKVA PREMIJERA! Partizan "zgazio" Borac u prvom kolu ABA lige

Novosti online

25. 09. 2024. u 20:50 >> 20:51

Košarkaši Partizana savladali su Borac rezultaom 96:66 (24:19, 22:17, 31:12, 19:18) u prvom kolu ABA lige.

КАКВА ПРЕМИЈЕРА! Партизан згазио Борац у првом колу АБА лиге

FOTO: M. Vukadinović

Navijači su konačno dočekali da Partizan započne sezonu i već u prvom poluvremenu 18 hiljada navijača pozdravilo je svoje nove ljubimce. Utakica je počela uzbudljivo i  vrlo čvrsto na obe strane i ni jedna ekipa nije uspevala da dođe do lakih poena. Seriju za crno-bele otvorio je Frenk Nilikina koji je pogodio u padu za tri poena i tim pogotkom uspeli su crno-beli da naprave mini seriju i steknu prvu prednost.

U drugoj četvrtini ušli su Sterling Braun i Karlik Džons koji su započeli "dalekometnu paljbu" i sa tri vezane trojke odveli crno-bele na dvocifrenu prednost. Nakon toga Valinskas je jedini uz Gagića igrao za ekipu Borca i oni su uspevali da održe kakvu takvu nadu za Čačane tokom druge deonice. Iako je Partizan imao i plus 13 tokom ovog kvaratala na kraju je na poluvrme otišao sa plus deset.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Treću deonicu u potpunosti je obeležio Isak Bonga. Nemac je kročivši na parket potpuno izdominirao svojom igrom. Asistirao je, pogađao za dva, za tri igrao sjajnu odbranu i pokrenuo seriju Partizana kojom je i rešeno pitanje pobednika. Kada je on stao Sterling Braun je nastavio i odveo crno-bele na čak plus 31. Borac je u prvih osam minuta postigao samo četiri poena, te je bilo jasno da su crno-beli na korak od prvog trijumfa u ovoj sezoni.

Poslednja četvrtina nije donela previše uzbuđenja. Valinskas je igrao za Borac i sjajno je pogađao, ali to nije bilo dovoljno da Borac ozbiljnije ugrozi Partizan već samo da smanji razliku i upiše koliko-toliko častan poraz u Beogradu.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Najefikasniji kod crno-belih bili su Karlik Džons sa 14, Dvejn Vašington sa 13, dok su Sterlig Braun i Isak Bonga su postigli po 11. Kod poraženih istakao se Đorđe Gagić sa 13, a Paulius Valinskas je sakupio 12.

Partizan će u narednom meču gostovati Spartaku u Subotici, dok će Borac dočekati Krku.

Partizan - Borac (24:19, 22:17, 31:12, 19:18)

Dvorana: "Beogradska Arena". Gledalaca: 18.302. Sudije: Milivoje Jovčić (Srbija), Tomislav Vovk (Hrvatska), Ivan Stefanović (Srbija).

Partizan: Dejvis 4, Lundebrg 8, K. Džons 14, Nilikina 9, Vašington 13, Koprivica 5, Nakić 2, Marinković 0, Pokuševski 11, Braun 11, Bonga 11, T. Džons 8.

Borac: Dejvidson 0, Boldvin 7, Radović 0, Pavićević 6, Nikolić 4, Jošilo 4, Ćurčić0, Furmanavičijus 10, Smit 10, Gagić 13, Manojlović 0, Valinskas 12.

Partizan - Borac 96:66 (24:19, 22:17, 31:12, 19:18)

Četvrta četvrtina:

40' - Kraj meča! Partizan je ubedljivo savladao Borac!

38' - Partizan mirno privodi kraju meč. Pokuševski i Vašington trenutno održavaju razliku za crno-bele.

36' - Sjajno zakucavanje Balše Koprivice. Uneo je Marka Jošila u koš i "posterizoivao" ga. Navijači se sjajno zabavljaju.

35' - Odgovorio je Pokuševski odmah nakon tajm auta za dva, potom i za tri i vraća Partizan na plus 25.

34' - Smit i Valinskas su pogodili za tri i smanjili su na minus 20, Željko Obradović vrlo ljut traži tajm aut.

32' - Brz odgovor Partizana preko Pokuševskog. Sjajno je pogodio mladi košarkaš sa poludistance, potom je i Koprivica izborio dva slobodna bacanja.

31' - Počela je poslednja deonica! Valinskas je pogodio za tri na samom početku, potom je pogodio i za dva i smanjio prednost crno-belih.

Treća četvrtina:

30' - Kraj treće deonice! Partizan je odigrao sjajni treći period i vodi plus 29. Crno-beli su ovaj period dobili 31:12.

29' - Namestio je ruku i Ife Lunberg! Pogađa za tri poena.

28' - Prve poene upisao je i Aleksej Pokuševski. Pokupio je "otpadak" pod košem i lako poentirao. Partizan vodi plus 31.

27' - Borac je postigao prve poene posle dugo vremena i to je tek četvrti koš za Čačane u trećoj deonici. Na drugoj strani radost je bila kratkog daha, jer je Džons pogodio na samom kraju napada.

26' - Ponovo je proradio Sterling Braun! Pogodak uz faul, a potom i trojka uz faul koji vode Partizan na plus 27.

25' - Dominira Isak Bonga! Sada je sjajno pronašao Džonsa koji je lagano poentirao. Nakon toga, sjajna odbrana i nova trojka Nemca.

23' - Pukla je odbrana Čačana i Bonga lako poentira na asistenciju Brauna. Raste prednost Partizana.

22' - Gagić je pogodio za Borac, ali opet Partizan ima odgovor preko Nilikine i to za tri! Ocokoljić ponovo mora da traži tajm aut.

21' - Počela je treća četvrtina! Partizan nije iskoristio prvi napad, ali je Bonga pogodio iz drugog pokušaja koji je zaradio nakon osvojene lopte.

Druga četvrtina:

20' - Kraj prvog poluvremena! Valinskas je pogodio za Borac u poslednjoj sekundi i na poluvreme ide sa minus deset.

19' - Boldvin je pogodio dva penala za Borac, ali Nilikina odmah odgovara.

18' - Sjajna veza Braun - Sterling i snažni centar pogađa za dva sa poludistance .

17' - Mini serija Borca od 4:0 ali je prednost crno-belih i dalje visoka.

16' - Dobra odbrana Partizana, a nakon toga i trojka Karlika Džonsa. Raste prednost Partizana.

15' - Sterling Braun je pogodio posle faula i vratio Partizan na plus deset. Nakon toga Braun je uzeo loptu i ponovo pogodio za tri. Borac traži tajm aut.

14' - Odmah Partizan ima odgovor. Isak Bonga je ušao u igru i odmah pogodio trojku.

14' - Borac je napravio seriju 5:0 i Željko Obradović je primoran da traži tajm aut.

13' - Karlik Džons pogađa bez većih problema. Partizan prvi put na meču ima dvocifrenu prednost.

12' - Ponovo pogađa Lunberg. Ovaj put sa polu distance i donosi crno-belima plus devet.

11' - Počela je druga četvrtina! Nastavlja se velika borba na obe strane parketa. Prve poene postigao je Balša Koprivica sa linije penala.

Prva četvrtina:

10' - Partizan je "zategao" u odbrani pred kraj četvrtine, ali je Borac uspeo da pronađe put do šuta i da pogodi za dva uz zvuk sirene. Kraj prve četvrtine.

9' - Posle tajm auta, pogodio je Marko Jošilo za Čačane, ali je potom na samom isteku napada trojkom odgovorio Ife Lumberg.

8' - Sterling Braun je ušao u igru i odmah pogodio za tri poena. Saša Ocokiljić, trener Čačana, mora da traži tajm aut.

8' - Borac je napravio seriju 4:0, ali odmah su crno-beli odgovorili preko Karlika Džonsa koji pogađa za tri.

6' - Mini seriju napravio je Vašington, najpre dva penala solo prodor i Partizan vodi 11:9.

5' - Borac je napravio mini seriju od 5:0 i preokrenuo, međutim Nilikina je odmah odgovorio trojkom. Nerešeno je 7:7.

3' - Vašington postiže nove poene za Partizan. Vode crno-beli 4:2

2' - Prve poene postigao je Borac preko Formanavičiusa. Poveo je Borac, ali je Dejvis odmah odgovorio i postigao prve poene za crno-bele u ovoj sezoni.

1' - Počela je utakmica! Još uvek nema pogodaka na obe strane.

Uoči meča:

Navijači Partizna dočekali su da njihovi ljubimci konačno istrče na parket u zvaničnoj utakmici. Potpuno novi tim predstaviće se navijačima protiv ekipe Borca, a "grobari" će na delu moći da vide Karlika Džonsa, Brendona Dejvisa, Sterling Brauna i mnoge druge novajlije. Partizan je imao prilično uspešan pripremni period u kojem su poraženi samo od ekipe Efesa, te su očekivanja pred početak nove sezone najveća moguća. Ipak crno-beli moraju biti na oprezu, jer je Crvena zvezda šokantno poražena od debitanta Dubaija, pa se može pretpostaviti da Željko Obradović neće dozvoliti opuštanje svojim igračima.

BONUS VIDEO: NA REPRERTOARU PESME PARTIZANA: Poznate kompozicije na "crno-beloj simfoniji"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer