PARTIZAN SPREMAN ZA EVROLIGU: Spartak namučio crno-bele, ali Beograđani nisu dozvolili iznenađenje (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 09. 2024. u 21:00

PARTIZAN je spreman za prvi meč u Evroligi, pošto je pobedio u 2. kolu ABA lige Spartak u Subotici sa 80:89 (25:24, 19:17, 15:18, 21:30).

ПАРТИЗАН СПРЕМАН ЗА ЕВРОЛИГУ: Спартак намучио црно-беле, али Београђани нису дозволили изненађење (ФОТО)

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Namučio je tim Vlade Jovanovića favorizovanog rivala, bio u egalu tri i po četvrtine, ali gosti su na krilima Isaka Bonge i Karlika Džonsa uspeli da spreče iznenađenje, potpomognuti Ifeom Lunbergom i Balšom Koprivicom.

Reprezentativac Nemačke je trojke šutirao 4/4, s tim što je tri pogodio u četvrtom periodu dok je rezultat za domaće bio aktivan. Kad je reč o sjajnom plejmejkeru on je odličnim prodorima i organizacijom igre uspeo da povede tim ka trijumfu.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Danac i Srbin su igrali sjajno na oba kraja terena tokom treće četvrtine u trenucima kad su se gosti vraćali.

Spartak je posle 20 minuta košarke imao prednost od tri razlike 44:41. To je ekipi sa severa Srbije dalo samopouzdanje, pa su na početku trećeg kvartala otišli na maksimalnih +9 - 50:41. Ipak, crno-beli su odgovorili serijom 16:2 i u potpunosti uhvatili prikuljčak.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Imali su Subotičani i na to odgovor, vratili su se u meč i u poslednju četvrtinu se ušlo nerešeno - 59:59. Tu je ipak do izražaja došao kvalitet Partizana koji je uspeo da se odlepi i na kraju trijumfuje.

Koliko je domaćin namučio goste vidi se po tome da je tek u poslednjem minutu posle poena Sterlinga Brauna viđena dvocifrena prednost - 76:87.

Ono što nije bilo dobro u igri Partizana su slobodna bacanja - 12/24. Ni šut za tri nije bio idealan - 7/20. Ipak, to se promenilo u poslednjem periodu u kom su crno-beli postigli pet trojki.

Najefikasniji kod pobednika bio je Sterling Braun koji je postigao 21 poena, pratio ga je Karlik Džons sa 15. Na drugoj strani najbolji je bio Dušan Miletić sa 16 poena, jedan manje postigao je Rasir Bolton.

Partizan posle dva kola u ABA ligi ima učinak 2-0, dok je Spartak na 0-2.

Crno-beli u četvrtak počinju takmičenje u Evroligi utakmicom protiv Baskonije u gostima (četvrtak, 20.30).

Spartak - Partizan 80:89 (25:24, 19:17, 15:18, 21:30)

Dvorana: "Dudova šuma". Gledalaca: 4.500. Sudije: Tomislav Hordov (Hrvatska), Sašo Petek (Slovenija), Dragan Porobić (BiH).

Spartak: Cerovina 12, Rudan 9, Denijels 9, Momirov 2, Milisavljević, Gordić 2, Miletić 16, Medarević, Tejić 4, Kajami-Kin, Nikolić 11, Bolton 15.

Partizan: Dejvis 6, Lundberg 8, K. Džons 15, Nilikina 2, Vašington, Koprivica 11, Nakić, Marinković 5, Pokuševski 2, Braun 21, Bonga 13, T. Džons 6.

 

Četvrta četvrtina: Spartak - Partizan 80:89

40' - Kraj utakmice!

40' - Danilo Nikolić je poentirao pod faulom Nilikine. Bivši igrač Budućnost nije realizovao i dodatno bacanje.

39' - Trojku je pogodio Cerovina, ali vratio je Vanja Marinković. Minut odmora je zatražio Jovanović.

37' - Odlepljuje se Partizan. Sada crno-beli imaju +9 (71:80) koliko je bila najveća prednost domaćeg tima.

35' - Neverovatno šuterko veče za Bongu. Već treću trojku u ovom periodu postigao je šampion sveta sa reprezentacijom Nemačke. Odmah je tajm-aut zatražio Vlada Jovanović. Dobar napad domaćih iz tajm-auta i pogodak van linije 6,75 Denijelsa.

34' - Trojku je za Spartak pogodio Denijels, ali je istom merom uzvratio Karlik Džons. Raspucali su gosti u poslednjem kvartalu.

33' - Bonga pogađa drugu trojku na utakmici i tek treću za goste na ovom meču. U ritmu je Bonga. Nemac je pogodio još jednu trojku i on je u ovim trenucima "X" faktor. Dobra akcija domaćih. Gordić je proigrao Miletića koji je snažno zakucao.

32' - Karlik Džons nema problema sa linije penala. Reprezentativac Južnog Sudana je pogodio oba i postao je dvocifren pošto je došao do 10 poena. Miletić je promašio trojku, ali sve je pratio Momirov i vratio loptu u koš.

31' - Bolton je promašio šut van linije 6,75 na sartu poslednjeg kvartala. Dejvis nije bio precizan za Partizan, a prve poene postigao je Rudan koji je ostao sam pod košem i iskoristio je to da postigne lake poene.

Treća četvrtina: Spartak - Partizan 59:59

30' - Sjajno je promašao odbranu rivala Džons i položio loptu na drugi obruč. Na drugoj strani je preko Koprivice za kraj trećeg perioda poentirao Bolton.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

29' - Promašio je zicer Džons, ali tu je sveprisutni Koprivica koji je vratio loptu u koš. Na drugoj strani je Rudan uspeo da poentira pod faulom Karlika Džonsa. Rudan opet poentira, sada nakon ofanzivnog skoka.

28' - Lunberg vuče ekipu u ovim momentima. Povukao je kontru, uposlio Brauna koji je pogodio šut za tri poena. Pre toga je Danac pogodio šut sa poludistance.

27' - Seriju bez poena za domaći tim prekinuo je pogocima sa linije penala Rasir Bolton koji igra veoma dobru utakmicu.

27' - Dugo Spartak nije poentiroa, ali Partizan to nije iskoristio u potpunosti pa je i dalje u rezultatskom zaostatku. Subotičani su izgubili do sad čak 14 lopti. Sjajno je Lundberg proigrao Koprivicu koji je još jednom zakucao.

26' - Jako loše šutiraju gosti za tri poena (1/13). Jedini šut van linije 6,75 pogodio je Isak Bonga.

25' - Odgovara Partizan serijom 6:0 posle poena Koprivice. Sada to želi da preseče tajm-autom Vlada Jovanović.

24' - Prve poene za goste u ovom delu meča postigao je Ife Lunberg posle prodora. Tri minuta su morala da prođu da bi crno-beli poentirali. Ukrao je Partizan loptu i lako je u kontri poentirao Braun.

23' - Gordić je ostao sam i pogodio sa poludistance. Spartak je u seriji od 6:0 u trećem periodu i tajm-autom morao da reaguje Obradović.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

22' - Prve poene u drugom poluvreme postigao je Danilo Nikolić. Džons je opet promašio oba bacanja, a posle poena Miletića domaćin dolazi do najveće prednosti na meču - 48:41.

Druga četvrtina: Spartak - Partizan 44:41

20' - Crno-beli nisu iskoristili napad, pa je minut odomora pozvao Jovanović na 14 sekundi do okončanja druge četvrtine. Loptu su izgubili domaći, vratio se Bolton na svoju polovinu. Ni Braun nije poentirao, pa Subotičani imaju prednost posle 20 minuta košarke u "Dudovoj šumi".

20' - Šut van linije 6,75 pogodio je Luka Cerovina. Tajm-aut je na 38,6 sekundi do kraja prvog poluvremena zatražio Željko Obradović.

19' - Jako loše Tajrik Džons izvodi slobodna bacanja (2/6). Na drugoj je oba penala promašio Miletić. I jedni i drugi se muče linije penala.

19' - Prošetao se do koša rivala Bolton. Istina, pomogao mu je Tejić u tome, pošto je napravio popularnu "livadu".

18' - Posle dobre odbrane odlično su u napad trčali gostujući igrači. Sve je poenima pod faulom završio Braun.

17' - U poslednjih nekoliko napada se igra koš za koš. To je prekinuo Karlik Džons promašajem sa poludistance.

16' - Navukao je Karlik Džons dva igrača na sebe, potom proigrao Koprivicu koji je snažno zakucao. Konačno je Spartak poentirao sa penala, uradio je to Nikolić. Bolton se fintom oslobodio čuvara i pogodio sa poludistance.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

15' - Posle dobrog kontranapada koš je dao Aleksej Pokuševski. Na drugoj strani Cerovina nije iskoristio nijedno od dva penala. Lepo je probio Braun i uspeo je da poentira pored Miletića.

13' - Tek posle dva i po minuta Spartak postiže prve poene u ovom periodu. Rasir Bolton je pogodio pod faulom koji je napravio Bonga. Amerikanac u redovima Subotičana nije realizovao dodatno bacanje.

12' - Karlik Džons je pogodio daleku dvojku i odmah je minut odmora zatražio Vlada Jovanović očigledno nezadovoljan kako je njegova ekipa otvorila drugi kvartal.

11' - Tri trojke je promašio gostujući tim na startu druge četvrtine. Dva puta je neprecizan bio Vanja Marinković, a jednom Braun.

Prva četvrtina: Spartak - Partizan 25:24

10' - Prva četvrtina okončana je poenima Bonge sa linije penala koji je pogodio jedno od tri slobodna bacanja.

10' - Za neturalne ljubitelje košarke sjajna utakmica se za sad igra u Subotici. Napadi u oba tima dobro funkcionišu.

6' - Danilo Nikolić je postigao trojku i tako prekinuo seriju rivala od 0:4 posle koševa Karlika Džonsa i Sterlinga Brauna.

5' - Lepom fintom se Miletić oslobodio čuvara i potom poentirao preko Dejvisa. Morao je Željko Obradović u ranoj fazi utakmice da zatraži tajm-aut.

DUEL Tajrik Džons i Dušan Miletić/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

4' - Sjajno je prošao Cerovina i došao do poena. Vođstvo Spartaku je vratio Bolton koji je pogodio oba slobodna bacanja.

3' - Dejvis je već na šest poena i na startu meča pravi dosta problema domaćem timu. U strelce se upisao i Frank Nilikina koji je bio polovičan sa linije penala.

1' - Prve poene na utakmici postigao je bivši košarkaš Partizana Dušan Miletić. Za goste su koševe postigli Brendon Dejvis i Tajrik Džons, a prva trojka bila je delo Rasira Boltona.

Uoči meča:

Šampion ABA 2 lige je u prvom kolu izgubio od SC Derbija u Podgorici (84:76) i sigurno da nije dobro kad u prvoj utakmici kod kuće mora da se igra protiv vicešampiona Jadrana i učesnika Evrolige.

Ipak, izabranici Vlade Jovanovića će sigurno pokušati da iznenade rivala koji je na startu regionalnog takmičenja bio ubedljiv protiv Borca (96:66).

Posle ovog meča ekipu Željka Obradovića očekuje početak nadmetanja u Evroligi. Crno-beli u prvom kolu gostuju Baskoniji koja je ove nedelje izgubila u ACB ligi.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska