ČOVIĆ OTKRIO: "Pitanje selektora je prvi zadatak!"

Novosti online

01. 10. 2024. u 15:39

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović izjavio je danas da će mu prioritet na novoj funkciji da bude rešavanje pitanja selektora reprezentacije.

ЧОВИЋ ОТКРИО: Питање селектора је први задатак!

FOTO: Tanjug/AP

Čović je danas na vanrednoj sednici Skupštine izabran za predsednika KSS. On je posle izbora zahvalio delegatima na podršci.

  - Pred nama je interesantan period, olimpijski ciklus. Da nastavimo kontinuitet Skupštine. Slede nam nastavak kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a onda i sam Evrobasket. Trebalo bi napraviti zajednički pristup, bez obzira na razlike. Prvi zadatak je da rešimo selektora - izjavio je Čović posle izbora.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Novi predsednik KSS je rekao da će od sledeće nedelje započeti akciju obilaska regiona po Srbiji.

 - Program postoji i moramo mnogo da radimo. Da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Neću da zaboravim, akcija koja počinje sledeće nedelje - obilazimo regione. Da vam iskreno kažem, nikad nisam bio nečije vlasništvo. Ne dugujem nikom ništa. Funkcije su bitne samo ako možemo sa dođemo do pravih ljudi - dodao je Čović.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

On je istakao da je košarka najveći brend Srbije, koji bi trebalo da raste.

 - Polovinom decembra Skupština, ako bude trebalo i ranije. U KSS može da bude samo jedan Savez, ne pet. Uz uvažavanje svih. Mi snosimo odgovornost, jer smo najveći brend ove zemlje, veći od političara. Brend bi trebalo da raste. Potrebni su trenažni centri. Mislim da ćemo imati podršku od vlasti. Radio sam ovaj posao u teškim vremenima, nikada nije bilo više novca nego sada. Da zaštitimo decu, da se zaštitimo od korupcije, menadžera - zaključio je Čović.

Podsetimo, Svetislav Pešić je napustio mesto selektora košarkaške reprezentacije Srbije, a ostaje da se vidi da li će Čović uspeti da ga ubedi da nastavi sa radom na klupi "orlova".

BONUS VIDEO: ZRENjANIN NA NOGAMA: Dejan Davidovac doneo olimpijsku medalju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice