PORAZ PARTIZANA NA STARTU EVROLIGE: Baskonija u neizvesnoj završnici slomila crno-bele (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 10. 2024. u 22:39

KOŠARKAŠI Partizana porazom su otvorili novu sezonu Evrolige, pošto su u Vitoriji izgubili od Baskonije sa 88:82 (16:17, 16:21, 27:22, 29:22).

ПОРАЗ ПАРТИЗАНА НА СТАРТУ ЕВРОЛИГЕ: Басконија у неизвесној завршници сломила црно-беле (ФОТО)

Foto: EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Deluje da je "parni valjak" propustio veliku priliku da pobedom počen učešće u elitnom takmičenju, jer je tokom većeg dela utakmice imao prednost.

Nisu crno-beli dobro otvorili utakmicu, bili su više od tri minuta bez poena iz igre, a onda je to prekinuo košem Sterling Braun. Domaćin je bolje igrao na početku, imao je prednost od 9:3, ali gosti su se brzo konsolidovali.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Na kraju su Beograđani imali vođstvo nakon 10 minuta igre - 16:17. Nastavili su izabranici Željka Obradovića da muče rivala i na krilima odličnog Tajrika Džonsa koji je imao jedno nestvarno zakucavanje došli do u tom trenutku maksimalniih +6 - 32:38. To je ujedno bio konačan ishod prvog poluvremena.

Dobro je Partizan otvorio treći period, brzo je poveo sa 32:41. Ipak, Baskonija se brzo konsolidovala i uspela da istopi vođstvo protivnika, pa se u poslednji kvartal ušlo sa +1 za goste - 59:60.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Imali crno-beli prednost tokom većeg dela četrtog perioda. Ipak, u finišu su pali i rival je to iskoristio i prešao u vođstvo nakon trojke od tablu Trenta Foresta na više od pet minuta do kraja.

Nije se gost predavao, ušlo se u penal završnicu. Ipak, Baskonija je bila dobra u tom finišu i uspela je da trijumfuje.

Problem Partizana u drugom poluvremenu bila je odbrana, primili su čak 56 poena za razliku od prvog dela meča kad su tim iz Vitorije sveli na 32.

Najefikasniji kod pobednika bio je Markus Hauard sa 17 poena, pratio ga je Timoti Luvavu-Kabaro sa 15. Na drugoj strani Tajrik Džons je brojao do 22, dok je Brendon Dejvis postigao 20.

Partizan u narednom kolu gostuje Real Madridu, a Baskonija dolazi na noge Crvenoj zvezdi.

Baskonija - Partizan 88:82 (16:17, 16:21, 27:22, 29:22)

Dvorana: "Fernando Buesa Arena". Gledalaca: oko 10.000. Sudije: Robert Lotermozer, Pjotr Pastusjak, Žozef Bisan.

Baskonija: Hauard 17, Rajeste, Sedekerskis 14, Luvavu-Kabaro 15, Jaramaz 2, Forest 10, Rogavopulos, Diop 2, Boldvin 7, Hol 8, Endijaje, Moneke 13.

Partizan: Dejvis 20, Lundberg 10, K. Džons 4, Nilikina 3, Koprivica, Nakić, Marinković 11, Pokuševski, Braun 4, Bonga 8, Lakić, T. Džons 22.

 

Četvrta četvrtina: Baskonija - Partizan 88:82

40' - Kraj utakmice!

40' - Napravio je očigledne korake Hauard, ali sudije to nisu sankcionisale i potom je Marinković napravio faul. Košarkaš Baskonije je oba puta bio precizan sa linije penala.

40' - Dobar napad gostiju iz tajm-auta. Nije se potrošilo puno vreme, a Marinković je pogodio trojku. Do kraja je ostalo 28 sekundi. Hauard je pogodio oba penala. Trojku opet pogađa Partizan, sad je to uradio Dejvis. Ostalo je do kraja 15,7 sekundi.

40' - Crno-beli ulaze u penal završnicu. Do kraja utakmice je 36,4 poena. Dva penala je pogodio Forest i tajm-autom je reagovao Obradović.

40' - Dobar napad Partizana. Ostao je Dejvis sam pod košem, video je to Lunberg i proigrao ga za lake poene. Sada je Laso zatražio minut odmora. Neverovatan koš Hola. Praktično je uneo loptu u koš.

39' - Izigrao je Moneke odbranu gostiju. Video je kako mu Sedekerskis ulazi pod koš, poigrao ga je i Litvancu je bilo lako da poentira.

38' - Nije Bonga bio oprezan, ukrao mu je loptu Luvavu koji se potom nagradio trojkom. Odmah je Obradović reagovao tajm-autom.

37' - Lundberg je probio i uspeo da pogodio "flouter". Potom je Hauard vezao dva promašaja. Najpre je promašio trojku, a potom i dvojku.

36' - Neverovatno šta propušta Partizan. Ukrao je Braun loptu, krenuo je u kontru, dobio je blokadu, a onda se od njega lopta odbila u aut.

DUEL Luvavu i Braun/Foto: EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

35' - Uz dosta sreće pogađa Forest trojku. Lopta je uz zvuk sirene ušla u koš i to od tablu. Vodi Baskonija posle dužeg vremena.

34' - Oba slobodna bacanja pogodio je Luvavu. Probel za goste je taj što je ispunio bonus, a do kraja je više od šest minuta.

33' - Serija Partizana 5:0. Najpre je Marinković pogodio trojku, a onda zakucao Džons nakon dobrog dodavanja Dejvisa. Sedekerskis je ostao na šutu za tri poena i bio je precizan. Provukao se Tajrik Džons i uspeo je da pogodi.

32' - Dobru odbranu odigrala je Basknonija, lopta se ipak nekako odbila do Dejvisa koji je ponovo poentirao. Na drugoj strani Moneke je pogodio oba slobodna bacanja.

31' - Dejvis postiže prve poene u četvrtoj četvrtini. Na drugoj strani Forest je pogodio pod faulom Karlika Džonsa. Pogodio je i dodatno bacanje bivši igrač Atlante.

Treća četvrtina: Baskonija - Partizan 59:60

30' - Karlik Džons je promašio šut sa poludistance. Partizan sa minimalnom prednošću ulazi u poslednji kvartal.

29' - Još jedan sjajan potez u "Fernando Buesa areni". Sada je neverovatno zakucao Luvavu. Hrabro je krenuo i Dejvis nije mogao da ga zaustavi.

28' - Odbija Partizan nalet rivala sa dve trojke i odmah tajm-autom reaguje Pablo Laso. Tek što je ušao na teren Hauard odmah postiže trojku.

27' - Ukrao je loptu Timoti Luvavu Kabaro i uspeo je da poentira u kontri. Dobro je Boldvin fintirao i uspeo da pogodi nimalo lak šut. Seriju rivala prekida Bonga trojkom.

26' - Nemaju visoki igrači tima iz Vitorije rešenje za Džonsa koji nastavlja na sve načine da poentira.

LET Neverovatno zakucavanje Tajrika Džonsa/Foto: EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

25' - Džons nastavlja da razbija rivala, već je na 17 poena. Izgubio je loptu Luvavu. Partizan i dalje održava prednost. Neverovatan pogodak Hola. Nije baš bio u dobroj poziciji, ali uspeo je nekako da poentira. Potom Lundberg pogađa šut sa poludistance.

24' - Razigrao se Moneke u drugom poluvreme Moneke i već je postigao sedam poena u trećem kvartalu. Opet se Džons dobro snalazi pod košem i dolazi do novih poena. Sedekerskis je bio precizan van linije 6,75.

23' - Lepo je Braun pogodio pod kontaktom. U strelce se upialo i pojačanje Baskonije iz Atlante Trent Forest. Evo i poena Lundberga, pogodio je van linije 6,75.

22' - Dobar napad Baskonije je poenima završio Sedekerskis. Sada serija Baskonije 7:0. Ostao je sam pod košem Partizana Moneke i lako je poentirao. Ni šta ne prepušta slučaju Željko Obradović i odmah traži tajm-aut.

21' - Odlično Partizan počinje drugo poluvreme. Tajrik Džons je dobio loptu pod košem i poentirao je pod faulom Hola. Pogodio je i dodatno bacanje centar crno-belih. Čima Moneke postiže trojku i to je njegov prvi koš iz igre na utakmici.

Druga četvrtina: Baskonija - Partizan 32:38

20' - Završeno je prvo poluvreme. Hauard je promašio trojku, a na drugoj strani Lundberg nije uspeo da poentira posle prodora.

20' - Novi tajm-aut. Nekoliko napada su odigrali loše i jedni i drugi. Partizan i dalje drži prednost od +6 - 32:38.

19' - Prvi tajm-aut na utakmici. Zatražio ga je Pablo Laso, ne bi li zaustavio nalet rivala.

18' - Bonga je pogodio trojku. Veoma dobro šutiraju crno-beli sa distance na ovom meču u Vitoriji.

17' - Dejvis nastavlja da pogađa i već je na 11 poena. On je ujedno najefikasniji na utakmici. Hauard na drugoj strani je takođe nerešiva enigma za odbranu gostiju.

16' - Dejvis je pogodio jedno od dva slobodno bacanja. Hauard drugi pogađa van linije 6,75.

15' - Flouter je pogodio Boldvin. Na drugoj strani Dejvis pogađa trojku. Partizan je već pogodio četiri trojke.

14' - Sjajno sarađuju Karlik i Tajrik Džons. Asistirao je reprezentativac Južnog Sudana, a opet zakucao Amerikanac.

13' - Ušao je i bivši igrač Partizana Ognjen Jaramaz i odmah je pogodio šut za dva. Ipak, brzo je napustio parket.

12' - Trojka na trojku. Najpre je pogodio Nilikina, a onda i Hauard. Potom se desio nestvaran potez. Zakucao je praktično preko Diopa i to pod faulom. Ovo je možda i zakucavanje sezone, iako je tek prvo kolo.

11' - U strelce se upisao i Kalifa Diop. Samo je ćušnuo loptu u koš centar Baskonije nakon promašaja Hauarda.

Prva četvrtina: Baskonija - Partizan 16:17

10' - Prva četvrtina je okončana trojkom Kamara Boldvina.

9' - Imao je malo sreće Partizan, ali na kraju je poentirao Tajrik Džons. Veoma tvrda prva četvrtine. Igrale su se dobre odbrane, posebno od strane gostiju.

8' - Na jednoj strani Marinković i Dejvis, a na drugoj Sedekerskis. Prvi put na terenu je Hauard, najbolji strelac Evrolige u prošloj sezoni.

7' - Upisuje se i Vanja Marinković. Poznaje odlično obruče u Vitoriji i on je bio precizan van linije 6,75. Serija crno-belih je 8:0.

6' - Prva trojka na utakmici delo je Brendona Dejvisa. Ostao je sam na 45 stepeni i uspeo da pogodi.

5' - Još jednom je Luvavu odlučio da rešava i dobro je to uradio. Već je na šest poena reprezentativac Francuske. Ukrao je loptu Marinković i prograo u kontri Džonsa koji je atraktivno zakucao.

4' - Evo poena iz igre za goste. Braun je probio i uspeo da poentira. Sedekrskis je sad bio polovičan sa linije penala.

3' - Još jednu dvojku pogodio je Luvavu. Dobro je otvorio utakmicu bivši igrač Asvela. Partizan je više od tri minuta bez poena iz igre.

2' - Prve poene postigao je Donta Hol koji je snažno zakucao posle promašaja Monekea. Za crno-bele je polovičan sa linije penala bio Tajrik Džons. Precizan sa poludistanc bio je Luvavu.

1' - Prvi šut na ovom meču uzeo je Tadas Sedekerskis i nije bio precizan. Probao je van linije 6,75. Na drugoj strani neprecizan je bio Ife Lundberg.

Baskonija počinje meč u petorci: Trent Fores, Timoti Luvavu Kabaro, Tadas Sedekerskis, Čima Moneke i Donta Hol. Partizanov sastav na startu meča je: Ife Lundberg, Vanja Marinković, Sterling Braun, Brendon Dejvis i Tajrik Džons.

Uoči meča:

Biće ovo duel ekipa koje su tokom leta ostale bez nekih bitnih igrača. Gosti su promenili ceo tim, iz prolosezonskog sastava ostao je samo Balša Koprivica, dok su domaćina napustili Kodi Miler-Mekintajer, Met Kostelo, Maik Kostar...

Ipak, španski klub dobio je veliko pojačanje na klupi u vidu Pabla Lasa koji će raditi u timu iz grada u kom je rođen.

Partizan se nalazi u boljoj formi. Izabranici Željka Obradovića su pobedili u prve dve utakmice ABA lige protiv Borca (96:66) i Spartaka (89:80). Sa druge strane, Baskonija je na startu ACB lige poražena od Tenerifea (88:80).

Ovi timovi su prošle sezone odigrali dva tesna meča. U Vitoriji je trijumfovala Baskonija (84:83), a u Beogradu je bilo 87:83 za Partizan.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti