JANISOV PLES PO ŽICI: Koliko će trajati deklarativna podrška Zvezdinom treneru?

V. Preradović

07. 10. 2024. u 15:09

ŠOKANTNO, senzacionalno. Prateći pridevi poraza Crvene zvezde od Splita nakon 12 godina, već drugog u tek tri odigrana kola ABA lige. Ko je pomnije pratio ekipu jadranskog šampiona tokom pripremnog perioda i u zoru ove sezone, izvešće zaključak da u posrtaju na Gripama nema primesa šoka i senzacije.

ЈАНИСОВ ПЛЕС ПО ЖИЦИ: Колико ће трајати декларативна подршка Звездином тренеру?

Foto: Tanjug

Izuzimajući evroligašku pobedu u Parizu na krilima sreće i šuteva koji pogađaju metu u retkim prilikama, crveno-beli su praktično u svim utakmicama izgledali kao neskladna celina. U Dalmaciji i kao grupa nezainteresovanih građana.

Problemi ovog tima su višeslojni, počev od problematične letnje selekcije igrača, pa i ostanka mnogih iz prošle sezone. Više nema skrivanja iza prethodnika, tako da je sada u epicentru vrtloga trener Janis Sferopulos.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Grčki stručnjak, po matrici svoje karijere poslednjih godina, posle sezone u kojoj stiže kao vatrogasac u narednoj postaje uzrok požara. Zvezda na terenu deluje kao da su se igrači upoznali juče, kao da nije sačuvano jezgro tima i dovedeni oni koji u dušu poznaju klupski sistem, poput Ognjena Dobrića i Nikole Kalinića.

Pozicioni napadi su bolno bezidejni, odbrana neretko komično naivna, najveće pojačanje Kodi Miler-Mekintajer primetno odsutan. Poljuljano je i ono malo držeće timske konstrukcije iz minule takmičarske godine. Utisak je da nijedan igrač nema jasno definisanu ulogu.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

ULAZNICE ZA BASKONIJU

ZVEZDA je pustila u prodaju ulaznice za prvu evroligašku utakmicu pred svojim navijačima.

Karte za meč sa Baskonijom u sredu mogu se kupiti preko tikets.rs po ceni od 1.200 i 1.500 dinara za nivo 400, tribina B za 2.000, parter za 5.000. Cene za belu i plavu ložu kreću se u rasponu od 4.000 do 7.000 dinara.

Mekintajer vapi za loptom koju carini Jago, Teodosić očigledno nije ni fizički ni mentalno spreman u ovoj fazi sezone, Ajzea Kenan igra svoj basket, Džoel Bolomboj i Luka Mitrović se međusobno sudaraju i obojica su nedovoljno u službi rezultata, slično je i sa Ognjenom Dobrićem i Rokasom Gedraitisom. Sferopulos kao da još nije rešio šta će sa Urošem Plavšićem, pa ni kako optimalno da upotrebi Majka Dauma i, što je posebno čudno, Dejana Davidovca sa kojim je sarađivao prošle sezone.

Bez obzira na izjave Željka Drčelića, predsednika UO i prvog u hijerarhiji od ostavke Nebojše Čovića, ne bi trebalo sumnjati da je Sferopulos započeo hod po tankoj žici. U medijskim istupima ima punu klupsku podršku, ali bi lako mogla da bude uskraćena. To najviše zavisi od toga kako će balansirati u evroligaškom cirkusu, u kojem će sledeću tačku imati već u sredu protiv Baskonije u "Areni" (20.00).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji