POZNATI SUDIJSKI EKSPERT UTVRDIO GREŠKU: Crvena zvezda žestoko oštećena protiv Barselone

Novosti online

19. 10. 2024. u 15:30

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u četvrtom kolu Evrolige rezultatom 98:94 posle produžetka. Najviše bure je izazvala situacija iz same završnice četvrte četvrtine.

ПОЗНАТИ СУДИЈСКИ ЕКСПЕРТ УТВРДИО ГРЕШКУ: Црвена звезда жестоко оштећена против Барселоне

FOTO: Tanjug/FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Tada je akciju Zvezde prekinuo trener Đoan Penjaroja koji je ušao u teren i dobio tehničku grešku, a sudije potom utvrdile da Jago Dos Santos nije na vreme preneo loptu na polovinu protivnika.

Međutim, ta odluka nije bila po propisima.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

U autorskom tekstu za „Basketnjuz“, Tod Varnik, proslavljeni izraleski sudija u penziji, doneo je zaključak da je Crvena zvezda oštećena protiv Barselone.

Problem je u tome što pravilo od osam sekundi ne može da bude predmet video pregleda – ni prema FIBA pravilama, niti prema statutima Evrolige – osim na kraju četvrtine ili u produžetku.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Izraelski sudija navodi – ova situacije se desila blizu kraja četvrtine, ali ne na kraju četvrtine (tehnička Penjaroje bila na 14.9 sekundi pre kraja), kako pravilo izriče, tako da sudije nisu smele da gledaju snimak zbog Jagovog prenosa lopte.

Posle ove situacije Kevin Panter je pogodio trojku, kojom je preokrenuo rezultat. Barselona je ovela 84:82, Jago kasnije iznednačio, a Zvezda u produžetku ostala bez pobede.

BONUS VIDEO JAGO JASAN: Evo zbog čega smo izgubili meč od Barse

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku