ŠTA ČEKA "VEČITE" DO DERBIJA? Crvena zvezda pred velikim izazovom, a Partizan ima naizgled lakši uvod u gradski okršaj, ali...

Novosti online

24. 10. 2024. u 18:54

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan igraće večiti derbi 21. novembra, a do tada ih čeka mnogo izazova u Evroligi.

ШТА ЧЕКА ВЕЧИТЕ ДО ДЕРБИЈА? Црвена звезда пред великим изазовом, а Партизан има наизглед лакши увод у градски окршај, али...

FOTO: M. Vukadinović

Partizan ima samo jedno teško gostovanje, ali...

Crno-beli su odigrali svoj meč petog kola i navijači ga neće pamtiti po dobrom. Izgubili su u poslednjim sekundama meča od Virtusa, a Frenk Nilikna je promašio šut za pobedu. Sada je pred izabranicima Željka Obradovića da se uzdignu i pokušaju da poprave svoj položaj na tabeli do "večitog derbija".

Neće to biti lak izazov za Partizan. Već u sledećem kolu će u sredu od 20.45 dočekati Monako koji je prošle godine za dlaku ostao bez fajnal-fora, dok su pre dve sezone nastupio na završnom turniru. Trenutno ima samo jedan poraz i to od Barselone u gostima, pa će biti ogroman izazov odoleti momcima koje sa klupe predvodi Saša Obradović.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Nakon toga, crno-beli će put Istanbula na megdan Fenerbahčeu. Crvena zvezda je pokazala da Fener nije nepobediv kod kuće, ali za razliku od tog meča, sada će Šarunas Jasičevičius na raspolaganju imati i Tarika Biberovića, ali i Marka Gudurića, te će ipak biti nešto opasniji rival po Partizan. Oni su takođe na učinku 3-1.

FOTO: M. Vukadinović

Potom, Partizan će ponovo na gostovanje, ali ovog puta u "grad svetlosti". Debitant Pariz ima samo jedan trijumf i poput Virtusa, želi da se dokaže pred svojim navijačima. Ovo će biti još jedna od onih utakmica gde je trijumm "unapred upisan", što može predstavljati teret kod igrača crno-belih.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Pred sam derbi, izabranici Željka Obradovića neće morati da napuštaju Beograd (barem što se tiče Evrolige), ali to ne znači da će pred crno-belima biti laki zadaci. Najpre će u Arenu doći Barselona koja je već dve sezone "rak rana" Partizana. Od povratka u Evroligu crno-beli nisu uspeli da savladaju katalonskog giganta i svakako da pritisak u tom momentu postoji. Nakon Barse u Beograd dolaz Armani. "Manekeni" ne blistaju ove sezone i pored sjajnog tima koji su sastavili, ali podsetimo da je Partizan prošle godine tek posle drame i velikog preokreta uspeo da savlada izabranike Etorea Mesine.

Iako će Partizan do derbija samo dva puta napupštati prestonicu Srbije i pored toga imati samo jedno "vruće" gostovanje (u Istanbulu prim. aut.), ono što deluje kao prednost - postaje opasnost. Partizan je promenio kompletan tim i potrebno je uigrati se, što se u dosadašnjem toku Evrolige i dokazalo, pa mečevi koje crno-beli igraju kod kuće, kao i na gostovanjima na kojima se očekuje pobeda mogu biti ozbiljan problem jer ekipa još uvek nije na nivou na kojem navijači očekuju.

Raspored Partizana:

Partizan - Monako (30.10 u 20.45)

Fenerbahče - Partizan (01.11 u 18.45)

Pariz  - Partizan (07.11 u 20.45)

Partizan - Barselona (13.11 u 18.00)

Partizan - Armani (15.11 u 20.30)

Poslastica za navijače, izazov za košarkaše Crvene zvezde - šampion Evrope

Crveno-bele najpre očekuje izuzetno težak meč protiv madridskog Reala u gostima, a nakon toga, raspored će biti nešto lakši ppo šampiona Jadranske lige.

Najpre će Zvezda putovati u Litvaniju gde je očekuje uvek nepredvidivi Žalgiris. Litvanci izgledaju dobro ove sezone i deluje da je Andrea Trinkijeri uspeo da uspostavi sistem u "zelenoj šumi". Kaunas je uvek bio nezgodan teren po crveno-bele i već dve godine ne znaju za pobedu tamo, ali kako su obe ekipe u dorboj formi može se očekivati sjajan meč.

Posle Litvanije u goste dolazi šampion Evrope - Panatinaikos. Biće to prilika za navijače, ali i za košarkaše da se dokažu pred najtežim mogućim rivalom. Istina je da PAO ovu sezonu nije započeo najbolje i ima već dva poraza (od toga jedan od autsajdera Pariza), ali ipak je to isti onaj šampion od prošle sezone. Svakako će ovo biti meč u kojem će uživati svi navijači.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon "zelenih" iz Atine u Beograd stiže Zvezdina "rak rana", berlinska Alba. Iako su crveno-beli prošle sezone slavili u Beogradu, ova ekipa je poznata po tome da se uvek sastajala sa Zvezdom kada je bilo ključno za plasman u plej of i uvek rušila crveno-belima snove. Sada će Zvezda biti veliki favorit i svakako da će biti veliki pritisak odbraniti taj epitet.

Za razliku od Partizana, Zvezda će pred sam derbi imati dva nezgodna gostovanja. Najpre će putovati u Monako gde je čekaju neugodni izabranici Saše Obradovića što će biti veoma veliki izazov po igrače Janisa Sferopulosa, a potom sledi nešto lakši zadatak. Gostovanje Lionu biće svakako manje izazovno nego ono u Kneževini, ali daleko od toga da će gostovanje Lionu biti lak posao s obizrom da su momci sa severa Francuske mnogo napredovali u odnosu na prošlu godinu.

Crvena zvezda može da bude ponosna na svoj start u Evroligi i svakako da će crveno-beli biti ozbiljan izazov za sve pomenute rivale. Istina, Zvezda će u ove mečeve morati bez Džoela Bolomboja, ali će im pomoći Filip Petrušev, a sve se više pominje i dolazak novog igrača na poziciji pet, te ostaje da se vidi kako će crveno-beli izgledati u narednom periodu.

Raspored Crvene zvezde:

Real Madrid - Crvena zvezda (24.10 u 20.45)

Žalgiris - Crvena zvezda (30.10 u 19)

Crvena zvezda - Panatinaikos  (01.11 u 20)

Crvena zvezda - Alba (07.11 u 19)

Monako - Crvena zvezda (12.11 u 19)

Lion - Crvena zvezda (14.11 u 19)

"Večiti rivali" imaće dosta izazova do prvog derbija ove sezone, a ostaje da se vidi ko će u boljem raspoloženju dočekati ovaj praznik košarke.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu