Strah u NBA: Na Floridi se iz dana u dan uvećava broj zaraženih

Novosti online

22. 06. 2020. u 21:05

Sve veći broj slučajeva virusa korona na Floridi izaziva zabrinutost među igračima, upravama klubova i rukovodstvu NBA lige, uoči planiranog nastavka takmičenja krajem jula u Orlandu.

Страх у НБА: На Флориди се из дана у дан увећава број заражених

foto: EPA

Iz dana u dan se na Floridi uvećava broj zaraženih, ima ih skoro 94.000, čime je ta država postala žarište, uz Teksas i Arizonu.

Tokom najmanje jednog razgovora sa visokim rukovodiocem kluba, komesar NBA lige Adam Silver priznao je porast broja zaraženih na Floridi.

Izvori tog kluba opisali su opšti ton tog poziva, uključujući i pitanja koje je Silver postavio, kao napet. U drugom pozivu Silverov ton bio je "odlučan ali tmuran", preneo je I-Es-Pi-En (ESPN).

Kako se navodi, Silver je odlučan da se sezona nastavi 31. jula na imanju Volta Diznija u Orlandu, iako priznaje ozbiljnost situacije u vezi sa porastom broja zaraženih.

Trening kampovi trebalo bi da počnu 9. jula, a Silver je rekao da je uveren da će zadržavanje na imanju zaštititi igrače od pandemije.

Igrači su održali virtuelni sastanak i izrazili su zabrinutost zbog situacije. Oni su istakli podatak da zaposleni u Diznivorldu, koji ne stanuju u kampusu, neće biti testirani. Naveden je i jedan od olakšavajućih podataka, a to je da su brojni novi slučajevi zaraze prijavljeni daleko od Orlanda.

Južna Florida je najteže pogođeni američki region, a samo u oblasti Majamija prijavljeno je 25.000 slučajeva.

NBA liga planira da 22 od 30 ekipa odigraju sezonu do kraja, na imanju koje se nalazi većinom u Oranž kauntiju u centralnoj Floridi, regionu koji nije toliko pogođen.

Portparol lige Majk Bas rekao je da liga pažljivo prati podatke sa tih teritorija i da će nastaviti da sarađuje sa igračima, nadležnima i stručnjacima u vezi sa planovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk