EVROLIGA DONELA ZDRAVSTVENI PROTOKOL: Hoće li navijači moći da prisustvuju utakmicama?

Novosti online

17. 07. 2020. u 21:45

USLED svih dešavanja sa pandemijom virusa korona koji je prekinuo mnoga sportska takmičenja, uključujući i Evroligu, već su počele prpreme za narednu sezonu.

ЕВРОЛИГА ДОНЕЛА ЗДРАВСТВЕНИ ПРОТОКОЛ: Хоће ли навијачи моћи да присуствују утакмицама?

Foto: N. Paraušić

Zbog svega toga je elitno takmičenje postiglo dogovor sa klubovima, među kojima je i Crvena zvezda, oko “paketa” i seta smernica kao odgovor na pandemiju.

- Cilj je da na najbolji mogući način dočekamo navijače u dvoranama, čim okolnosti to dozvole. S obzirom da evroligaški klubovi deluju u 15 različitih država sa različitim propisima nacionalnih zdravstvenih vlasti, smernice su svojevrsni vodič, skup ideja, preporuka i principa koje klubovi u Evroligi i Evrokupu mogu da primene u svojim dvoranama. Razmatrani su različiti aspekti kako bi se povratilo poverenje javnosti i navijača i kako bi novonastalu situaciju učinili što pogodnijom za prisustvo utakmicama - navodi se u saopštenju crveno-belih.

Imajući sve to u vidu klubovi i liga su preporučili sledeće korake:

* Raspored pristupa areni: Ulaz u arenu tokom određenog vremena i širenje što više fizičkih pristupnih tačaka u halama:

* Testiranje (Ispitivanje) i upravljanje cirkulacijom navijača: Klubovi će omogućiti testiranje temperature na pristupnim tačkama i ulazima u dvoranu, kao i upravljanje spoljnom i unutrašnjom cirkulacijom navijača, kako bi se poboljšalo socijalno distanciranje tokom celog trajanja događaja.

* Namenski protokoli za saniranje arene: poboljšati celokupnu čistoću u hali, uvođenje sanitarnih protokola i pružanje zaštitne odeće radnom osoblju i aštite gledaocima tokom boravka u hali.

* Epidemiološka ekspertiza: Posavetovati se sa stručnjacima za epidemiologiju kako bi podržali i pomogli implementaciju sigurnosnih protokola.

* Fleksibilna mesta za socijalno distanciranje: Stvaranje programa i šeme za sedenje radi različitih mera fizičkog distanciranja, kada je to potrebno, kako bi se omogućilo vlasnicima sezonskih karata da uživaju u igri sa svojih rezervisanih mesta u najsigurnijem okruženju i u skladu sa međunarodnim i / ili lokalnim propisima.

* Hends-fri tehnologija: Ubrzajte usvajanje takvih mera kao što su onlajn kupovina bez papira ili bezgotovinsko plaćanje da biste ograničili gužve, duge redove i dodirne tačke.

* Prilagodljivi načini plaćanja ulaznicama: Dati navijačima potrebnu fleksibilnost u nepredvidivim vremenima, nudeći kreativne uslove plaćanja.

* Zatražiti pomoć́ navijača: Ubrzati usvajanje inovativnih mera za angažovanje navijača, pitajuć́i i njih za mišljenje o gore navedenim merama i uzimajući u obzir njihov uvid prilikom dizajniranja novih mera u ovim okolnostima.

* Transparentna i dosledna komunikacija: Obaveštavajte ljubitelje košarke i navijače o svim preduzetim merama kako bi se osigurala njihova udobnost i sigurnost nakon što su vrata hale otvorena. Pobrinuti se i osigurati da znaju sve protokole unapred će biti ključno za uspešan povratak utakmicama uz prisustvo publike i njihovo praćenje uživo.

Kompletan zdravstveni protokol možete pročitati na i na zvaničnom sajtu Evrolige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)