MUSIĆ PROGOVORIO O OTKAZU U SUTJESCI: Razlog je svima poznat, a velikim poznavaocima sporta neka ide na čast

V. Kadić

29. 07. 2020. u 21:30

LEGENDARNI sportski radnik Nikšića Drago Musić, košarkaški kondicioni trener sa karijerom dugom skoro 20 godina je dobio otkaz u košarkaškom klubu Sutjeska.

МУСИЋ ПРОГОВОРИО О ОТКАЗУ У СУТЈЕСЦИ: Разлог је свима познат, а великим познаваоцима спорта нека иде на част

Foto: Fejsbuk

On je bio deo uspeha nikšićke muške i ženske košarke, reprezentativni trener od 2006. godine u raznim selekcijama, uporedo radeći sa atletičarima, došao je i do Olimpijskih igara, ali je otkaz dobio u klubu u kojem je angažovan dan posle Svetovasilijevske litije u Nikšiću.

Tim povodom Musić se oglasio na svom Fejsbuk profilu, podsećajući da se nije oglašava tri meseca, jer se, držao narodne izreke – Da sačekamo dok se ne slegne.

- I evo baš danas, kad se bliži Sv. Ilija, odlučih da se oglasim. Kao kondicioni trener u košarci se nalazim od 2001. god. Počeo sam u ŽKK „Roling“ iz Nikšića, zatim sam radio u ŽKK „Jedinstvo“ i KK „Jedinstvo“ iz Bijelog polja. Od 2004. godine se nalazim u nikšićkoj košarci. Prvo „Ibon“, pa kasnije u KK „Bonus“ i na kraju KK „Sutjeska“, gde sam učestvovao i u formiranju tog kluba jer je faktički bila ugašena nikšićka košaraka - navodi se na početku objave.

Nastavlja u istom stilu.

- Kao kondicioni trener sam radio od 2006 godine u raznim reprezentacija Crne Gore i to: juniorska i mlada ženska reprezentacija, kadetska muška reprezentacija, mlada muška reprezentacija, ženska seniorska reprezentacija, sa kojim sam izborio tri Evropska prvenstva. U „Ibonu“ a kasnije u „Sutjesci“, radio sam sa svim igračima koji danas igraju zapaženu ulogu u našoj i Evropskoj košarci. (Imena neću da nabrajam). Radio sam indivindualno sa mnogo naših košarkaša i košarkašica koji su igrali i igraju na viskom nivou.

Na kraju kaže:

- Za ovo moje vreme bitisanja u košarci sam radio i uporedo sa atletičarima, gde sam doživeo ono što svaki sportista sanja, a to je učešće na Olimpijskim igrama (London i Rio). I zato sam ponosan. Za ovo vreme nisam napravio ni jedan dan radnog staža a i finansijski sam preživljavao i od ovoga hranio porodicu. I onda 13. maja meseca ljeta Gospodnjega, dobijam otkaz u košarci! I to baš dan posle Dana Sv.Vasilija Ostroškog. Razlog je svima poznat. Tako da mi je ostalo da se borim pa šta bude neka bude. A ovi „veliki poznavaoci“, sporta što odlučuju kako oni misle da odlučuju neka im ide na čast i svi ćemo izaći na Božiji sud - poručio je Musić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)