LEBRON JURI ČETVRTI PRSTEN: Lejkersi i Milvoki najveći favoriti da se domognu šampionskog "korona pehara"

G. K.

30. 07. 2020. u 19:11

DOŠAO je i "dan D" za NBA ligu koja posle skoro pet meseci pauze nastavlja takmičenje u izolovanom kampusu u Orlandu i trajaće do sredine oktobra, kada ćemo krunisati prvog "korona šampiona".

ЛЕБРОН ЈУРИ ЧЕТВРТИ ПРСТЕН: Лејкерси и Милвоки највећи фаворити да се домогну шампионског корона пехара

Lebron Džejms Foto AP

I Srbija će imati svoje predstavnike u nastavku, od kojih se najviše nade polaže u Nikolu Jokića iz Denvera. Nagetsi se trenutno nalaze na trećoj poziciji Zapadne konferencije i pokušaće da ostvare bolji rezultat od prošlosezonskog, kada su ispali u polufinalu od Portlanda. Najveći protivnik na tom putu će im biti dva tima iz Los Anđelesa - Lejkersi i Klipersi.

"Jezeraši", predvođeni najboljim košarkašem današnjice, Lebronom Džejmsom, koji će pokušati da se domogne svog četvrtog šampionskog prstena (dva sa Majamijem 2012. i 2013. i jedan sa Klivlendom 2016). Njihov gradski rival se najviše uzda u Kavaija Lenarda, prošlogodišnjeg prvaka sa Torontom, i specijalistu za plej-of utakmice.

Na Istoku strah i trepet predstavljaju Milvoki baksi, na čelu sa Grkom Janisom Adetokunbom. Prošle godine su zaustavljeni u finalu konferencije od budućeg šampiona, Toronta, kojeg, pak, odlazak Lenarda nije mnogo potresao. Jedini predstavnik Kanade drži drugu poziciju i biće jedina opasnost za družinu iz Viskonsina.

Što se tiče eventualnih iznenađenja iz senke, ime Dalas Meveriksa i Hjuston Roketsa se bojažljivo izdvaja od drugih.

Kod prvih će sva odgovornost biti na fantastičnom Luki Dončiću i ostaje da vidimo može li Slovenac da odgovori tom izazovu. Što se tiče "raketa", sve će zavisiti od njihovog ubojitog dvojca, Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka, i njihove eventualne dobre saradnje.

Svi ostali timovi su ili "osakaćeni" povredama i izostancima svojih košarkaša ili, jednostavno, ne poseduju igrački kvalitet za visoke domete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer