NBA: Toronto držao čas Lejkersima, Klipersi i Oklahoma ubedljivi, neverovatne partije Vorena i Embida

N. St.

02. 08. 2020. u 08:34

NASTAVLjAJU se uzbuđenja u NBA ligi.

НБА: Торонто држао час Лејкерсима, Клиперси и Оклахома убедљиви, невероватне партије Ворена и Ембида

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Bez prisustva publike i na neutralnom terenu u Orlandu su viđeni i novi interesantni rezultati. Fokus je ponovo bio na dva tima iz Los Anđelesa. Gradski derbi je pre par dana pripao Lejkersima, a to nije uopšte uzdrmalo Kliperse.

Tim Doka Riversa se poigravao, u pravom smislu te reči. U duelu sa Nju Orelansom (126:103) su radili baš sve što su želeli. Od prvog minuta su diktirali tempo, pogađali šuteve u neverovatnim procentima, a podatak da je na poluvremenu bilo čak „+32“ sve govori (77:45). Na devet minuta pre kraja je bilo i maksimalnih „+41“ (111:70) i da u tom momentu nisu sklonili nogu sa gasa, Pelikansi bi doživeli pravu katastrofu. Uz sve to su postavili i novi rekord franšize po broju ubačenih trojki, dali su 25 iz 47 pokušaja.

Najbolji kod Klipersa bili su Pol Džordž (28) i Kavaj Lenard (24, 6sk, 5as). U redovima Pelikansa je najefikasniji bio Brendon Ingram (14), Derik Fejvors ga je pratio (12, 9sk), a Zajon Vilijamson je meč završio sa sedam poena i pet skokova za 14 minuta.

Za razliku od njih, Lejkersi su doživeli poraz. Aktuelni šampion, ekipa Toronta, je održala čas košarke jednom od favorita za osvajanje prstena – 107:92.

Prelomni momenat dogodio se na polovini poslednjeg kvartala. Reptorsi su od nerešenog rezultata (83:83), napravili seriju 10:0 preko Laurija i Van Vlita i došli do dvocifrene prednosti (93:83) koju su do kraja dodatno uvećali.

Briljirali su upravo Lauri (33, 14sk, 6as) i Anuobi (23), a kakvu su odbranu odigrali na tandemu Lejkersa najbolje se vidi po tome što su Lebron Džejms i Entoni Dejvis dali ukupno 35 poena, Lebron je uz 20 poena imao 10 skokova, dok je Dejvis uz 14 poena imao i šest uhvaćenih lopti.

Mogla bi Oklahoma da bude „mina“ za mnoge timove u plej-ofu. Pokazali su to u okršaju sa Jutom – 110:94.

Puleni Bilija Donovana su već posle prve četvrtine imali veliku prednost (29:15), na poluvremenu su je dodatno uvećali (66:42), tako da „džezeri“ nisu imali nikakvu šansu ni da priprete do kraja.

Nerešiva enigma za njih bili su plejmejkeri Tandera Šej Gildžus-Aleksander (19, 6sk) i iskusni Kris Pol (18, 7sk, 7as), uz to ih je pratio i snažni centar Stiven Adams (16, 11sk). U poraženom timu se istakao Donovan Mičel sa 13 poena.

Filadelfiji definitivno ne cvetaju ruže. Nije toliki problem poraz od Indijane (127:121) koliko odnosi unutar ekipe.

Posebno je to došlo do izražaja krajem prve četvrtine kada su saigrači morali da razdvajaju Džoela Embida i Šejka Miltona da ne bi došlo do fizičkog obračuna između njih dvojice.

Kako je sam meč izgledao i koliko su ekipe bile zainteresovane za odbranu najbolje se vidi po statistici. Pejserse je predvodio Ti Džej Voren sa 53 postignuta poena i neverovatan šut za tri (9/12), dok je kod Siksersa Džoel Embid pored 41 poena imao 21 skok, Tobajas Heris je dodao 30, uz osam uhvaćenih lopti, a Ben Simons je završio sa dabl-dabl učinkom – 19 poena i 13 skokova.

REZULTATI:

Oklahoma-Juta 110:94
LA Klipers-Nju Orleans 126:103
Indijana-Filadelfija 127:121
Toronto-LA Lejkers 107:92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)