JOVANOVIĆ ZADOVOLJAN: Košarkaši Mege ušli u drugu nedelju priprema za novu sezonu

Beta

04. 08. 2020. u 14:33

TRENER košarkaša Mega Bemaksa Vladimir Jovanović rekao je da će fokus u prvim nedeljama priprema biti na fizičkoj spremi.

ЈОВАНОВИЋ ЗАДОВОЉАН: Кошаркаши Меге ушли у другу недељу припрема за нову сезону

Foto: KK Mega

Košarkaši Mege 27. jula zvanično su započeli sa pripremama za novu sezonu, na startu druge nedelje treninzima se priključio i američki plejmejker Dejšon Smit.


Jovanović na treningu trenutno raspolaže sledećim igračima: Marko Simonović, Nikola Mišković, Filip Petrušev, Dejšon „Scooćie“ Smit, Luka Cerovina, Aleksandar Langović, Malkolm Kazalon, Marko Kljajević, Mihailo Jovičić, Karlo Matković i Nikola Jović, a trenutni prosek godina u ekipi je 19,9.

"Počeli smo drugu nedelju rada na pripremama za novu sezonu. Prve dve-tri nedelje će akcenat sigurno biti na fizičkoj pripremi, gde će kondicioni trener Marko Sekulić imati glavnu reč. Mi smo u prvoj nedelji uveli loptu, ali se nismo fokusirali na igru već na ispravljanje nekih tehničkih i taktičkih detalja. Posle dve, tri nedelje u ovom ritmu, košarka ce polako preuzeti primat, dok ce fizički deo krenuti da se smanjuje", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Trener Mege istakao je i da je zadovoljan fizičkim stanjem ekipe.

"Momci su došli u nimalo lošem stanju, s obzirom da prethodni plan tokom post sezone nije u potpunosti realizovan iz okolnosti koje su imali i svi ostali timovi. U pauzi koja je trajala tri nedelje, a za neke momke i duže, oni su imali plan koji im je naš kondicioni trener napravio i koji su oni sprovodili kući, a pojedinci su imali prilike i da rade na svojoj košarci u tom periodu", rekao je trener Mege i dodao:

"Imati svoju halu gde je sve podređeno tvom timu znači mnogo i u normalnim situacijama, a posebno u ovakvoj specifičnoj, gde je to od primarne važnosti. Ne računajući igrače i stručni štab, koji normalno ulaze u sastav tima, već ljude koji su tu maksimalno posvećeni da nas zaštite, u skladu sa merama, gde vi znate koji su to ljudi, ko ulazi u halu i da su svi u službi kluba, to je od izuzetnog značaja u ovoj situaciji", zaključio je Jovanović.

Nova sezona u ABA ligi počeće 3. oktobra, a Mega Bemaks će u prvom kolu gostovati Igokei u Laktašima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove