JOKIĆ POSLE TRIPL-DABLA: Polako se pronalazimo, nismo u Orlandu zbog jedne pobede

G. K.

04. 08. 2020. u 19:28

PAO je prvi tripl-dabl učinak u nastavku NBA sezone, a to je učinio niko drugi do naš Nikola Jokić (30 poena, 12 skokova, 10 asistencija) u trijumfu Denvera nad ekipom Oklahome posle produžetka - 121:113.

ЈОКИЋ ПОСЛЕ ТРИПЛ-ДАБЛА: Полако се проналазимо, нисмо у Орланду због једне победе

Foto: Tanjug/Kim Klement/Pool Photo via AP

Pobeda koja je bila preko potrebna posle debakla u prvom susretu sa Majamijem pre par dana, ostvarena je teškom mukom u neizvesnoj završnici. Momak iz Sombora je prvo poluvreme odigrao u slabom ritmu, postigavši samo sedam poena, dok je rezultat na semaforu išao u korist Tandera (51:50).

U nastavku se potpuno promenila slika na parketu, Jokić je radio šta je hteo, u pomoć mu je pristigao i Majkl Porter junior koji se zaustavio na 37 poena i 12 skokova. Kod poraženih bolji od ostalih bili su Šej Gildžus Aleksander (24p) i Kris Pol (23 poena, 8 as). Međutim, veoma lako je pobeda mogla otići i u ruke igrača Oklahome, jer je četiri sekunde pre kraja regularnog dela Pol pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja i tako propustio da donese trijumf svom timu. U produžetku je srpski košarkaš sa šest uzastopnih poena zapečatio pobedu.

- Rekao sam saigračima da će pobediti tim koji bude imao više strasti i energije. Želeo sam da budemo baš takvi. Krajnja razlika je samo u tom pristupu - istakao je Jokić.

DVOJICI NAGRADA ZA NAJBOLjEG

TRENERI Milvokija i Oklahome, Majkl Budenholzer i Bili Donovan, podeliće nagradu za najboljeg trenera u sezoni nakon što su dobili identičan broj glasova u anketi u kojoj je glasalo svih 30 trenera u ligi. Ovo je za Budenholzera drugo priznanje pošto je i prošle godine bio laureat, dok izbor Donovana predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da se Oklahoma nalazi na šestom mestu Zapadne konferencije.

Treba napomenuti da je ekipa trenera Majka Melouna bila oslabljena neigranjem tri startera - Džamala Mareja, Vila Bartona i Gerija Herisa, dok je kod Oklahome odsutan bio Denis Šruder koji je napustio kampus kako bi prisustvovao rođenju svog drugog deteta.

- Nedostaju nam, ali je bitna energija onih koji su tu. Sviđa mi se što mogu da igram i sa nekim drugim momcima. Bila nam je potrebna ova pobeda. Neki igrači su nam se tek nedavno pridružili, meni je ovde već treća nedelja. Polako se svako pronalazi, pobede zato i jesu važne, ali nismo mi ovde došli da bismo ostvarili jedan trijumf - konstatuje Jokić.

Novinare je zanimalo kako se oseća kada igra bez publike.

- Znate, nije meni ovo prvi put. Igrao sam u karijeri bez publike, ili sa vrlo malo gledalaca na tribinama, tako da meni ovo i nije baš novo. Meni je ovo maltene normalno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)