NBA I NACIONALNO UDRUŽENJE IGRAČA NAPRAVILI FONDACIJU: U narednih 10 godina uložiće bogatstvo u jačanje crnačke zajednice

Tanjug

06. 08. 2020. u 14:13

BORD vlasnika američke profesionalne košarkaške lige (NBA) najavio je da će u narednih 10 godina, kroz dobrotvornu fondaciju, uložiti 300 miliona dolara kako bi ekonomski osnažili crnačku zajednicu u SAD.

НБА И НАЦИОНАЛНО УДРУЖЕЊЕ ИГРАЧА НАПРАВИЛИ ФОНДАЦИЈУ: У наредних 10 година уложиће богатство у јачање црначке заједнице

FOTO: EPA

Fondacija NBA, formirana u saradnji sa Nacionalnim udruženjem košarkaša (NBPA), okupiće 30 vlasnika klubova, koji će svake godine uplaćivati 30 miliona dolara za postizanje rasne jednakosti i socijalne pravde.

- Osnivanje ove fondacije je važan korak u stvaranju prilika za crnačke zajednice. Ponosan sam na našu ligu i igrače što su se dugoročno obavezali da se bore za rasnu jednakost i pravdu, i znam da ćemo naći način da promenimo institucije - izjavio je predsednik NBPA Kris Pol.

Fondacija će direktno sarađivati sa svih 30 timova, njihovim povezanim dobrotvornim organizacijama i sa NBPA na podršci nacionalnim organizacijama i njihovim lokalnim filijalama, kao i sa lokalnim organizacijama, kako bi se olakšalo održivo planiranje i stvorile promene na tržištima timova.

- Posvećeni smo korišćenju kolektivnih resursa trideset timova, igrača i Lige za stvaranje ozbiljnih ekonomskih prilika za crne Amerikance. Verujemo da pomoć u usmerenih programa na našim timskim tržištima i na nacionalnom nivou, zajedno sa jasno određenim merama za realizaciju, možemo da napredujemo u našim zajedničkim ciljevima stvaranja značajne ekonomske mobilnosti u crnoj zajednici - rekao je komesar NBA Adam Silver.

Odluka NBA doneta je posle nekoliko meseci protesta zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)