OPROŠTAJ OD ODŽA: Odlazak velikog nežnog diva... (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2020. u 18:50

GODINA u kojoj tragične vesti sustižu jedna drugu priredila je još jedan šok.

ОПРОШТАЈ ОД ОЏА: Одлазак великог нежног дива... (ФОТО)

Foto: N. Paraušić

Danas je od posledica srčanog udara preminuo 27-godišnji nigerijski košarkaš Majkl Odžo, koji je poslednje dve sezone nosio dres Crvene zvezde.

Veliko srce dobroćudnog diva stalo je tokom individualnog treninga u košarkaškoj sali u sklopu stadiona Fudbalskog kluba Partizan u Humskoj, gde se kao igrač bez ugovora pripremao za sledeći angažman.

Ekipi "Novosti" na licu mesta rečeno je da je Odžo tokom treninga kolabirao i pao, osoblje je u 12.18 časova pozvalo ekipu Hitne pomoći. Prebačen je u Urgentni centar na reanimaciju, ali srce momka kojeg su svi obožavali nije ponovo zakucalo.

- Samo se u jednom trenutku naslonio na zid i potom se srušio - rekao je portir u košarkaškoj sali u kojoj se dogodila tragedija.

Policijski uviđaj trajao je do 15.20, a posle njega je novinarskim ekipama omogućeno da dođu do sale u kojoj je nigerijski div poslednji put zakucao. Iz nezvaničnih izvora moglo se čuti da je tokom prošlog meseca bio zaražen virusom korona i da je u međuvremenu dobio negativne rezultate testiranja.

- Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve: igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kojem je bio prihvaćen od prvog dana i koji je prihvatio kao svoj - navodi se u saopštenju Crvene zvezde povodom smrti njenog doskorašnjeg igrača.

Momak rođen 7. januara 1993. u Lagosu u Nigeriji, došao je u Srbiju 2017. i započeo profesionalnu karijeru u FMP Železniku. Visina od 216 centimetara i 147 kilograma čiste mišićne mase donele su mu ugovor sa Zvezdom, čiji je dres s brojem 50 nosio dve sezone.

Kada je izbila virusna pandemija, Majkl Odžo je bio jedini stranac Crvene zvezde koji je odlučio da ostane u Beogradu. Uvek je isticao privrženost Srbiji i gostoljubivom mentalitetu njenih ljudi.

- Osvojio je srca svih zvezdaša i dobronamernih ljubitelja košarke u našoj zemlji - poručuje klub s Malog Kalemegdana. - Osvojio je i tri trofeja: titulu ABA lige, šampionat Srbije i superkup ABA lige. Zvanični ugovor sa KK Crvena zvezda istekao mu je 30. juna 2020. godine, a klub i Majkl Odžo rastali su se u više nego prijateljskim odnosima. Neka mu je večna slava i hvala!

DžENKINS: RECITE DA NIJE ISTINA

POTRESNE reakcije na vest o smrti Majkla Odža stizale su iz minuta u minut.

Čarls Dženkins, njegov saigrač iz prethodne sezone, rekao je:

- Recite mi da ovo nije istina.

ŠTIMAC: BIO JE ZVER

VLADIMIR Štimac je napisao da ne želi da poveruje da ga više nema, Bili Beron se oglasio seledećim rečima: "Prokletstvo, momak je bio apsolutna zver".

Navijačka grupa "Delije sever" uputila je poslednji pozdrav dobrodušnom džinu: "Zauvek ćeš biti deo naše porodice", legenda Zvezde Igor Rakočević poručio u neverici: "Veoma, veoma tužna vest. Počivaj u miru".

NEVERICA U PARTIZANU

I košarkaši crno-belih sa nevericom su primili vest o smrti Majkla Odža.

- Ne, ne... Ovo ne može biti istina, čoveče - napisao je Brajan Angola, Odžov saigrač sa koledža Florida stejt.

- Moliću se za njegovu porodicu - poslao je poruku putem "Instagrama" krilni centar crno-belih Rašon Tomas.

Poslednji pozdrav uputilo je i JSD "Partizan"...

MAČVAN: STRAŠAN MOMAK

NEKADAŠNjI igrač Partizana Milan Mačvan:

- Strašan momak koji je ostavio neverovatan utisak, lepo vaspitan i dobar čovek napustio nas je prerano, ostavio sve u šoku! Njegova dela su ostavila dubok trag, stoga je tuga još veća. Saučešće porodici i prijateljima. Košarka danas tuguje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)