NENAD LUČIĆ SE VRATIO U ZRENJANIN: Uz sportiste u gradu sporta

Bogoljub Grujić

23. 08. 2020. u 07:00

AMBICIJA da radi na razvoju mladih sportista i uslovima za njihov pravilan razvoj do vrhunskih dometa, vratila je Nenada Lučića (26), u rodni Zrenjanin, gde je sa nekadašnjim košarkašem Hemofarma, Proletera i internacionalcem u Portugalu, Bogdanom Obrenovićem, pokrenuo studio za personalne treninge.

НЕНАД ЛУЧИЋ СЕ ВРАТИО У ЗРЕЊАНИН: Уз спортисте  у граду спорта

Foto B. Grujić

Još kao student Fakulteta za fizičko vaspitanje, radio je u Beogradu kao kondicioni trener u popularnom Hangaru, zajedno sa Jasminom i Nemanjom Aleksandrov, sa Milanom Gurovićem i individualno pripremao poznate košarkaše Alekseja Nešovića, Stefana Todorovića, braću Dejana i Bojana Davidovca...

- Preko leta, sportistima je najviše potreban ovakav rad. Tako se poklopilo da košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac trenira, ali i uživa u rodnom gradu - kaže Nenad.

TRENING Lučić i Zvezdin košarkaš Davidovac, Foto privatna arhiva

DIPLOMIRANI "difovac" ističe da mu je drago što radi i sa mladim zrenjaninskim košarkašima, Vojinom Medarevićem, kojem predviđa blistavu karijeru, i Markom Rajanovićem, koji je u Americi sjajno igrao koledž košarku, ali se povredio i sada je na putu povratka.

FUDBALSKI NAPREDAK

KOLIKO individualni treninzi znače i na podizanju psihološke stabilnosti, najbolje pokazuje primer mladog fudbalera iz Zrenjanina Stefana Gajilovića, koji otkako intenzivno i sa velikim entuzijazmom radi sa Nenadom Lučićem, iako igra na poziciji zadnjeg veznog u timu, na svakoj utakmici, postigne bar jedan gol.

- Kada je košarka u pitanju, a i ja sam je nekada sa uspehom igrao, mentor nam je Marko Sekulić iz Mega Bemaksa, radimo po njegovom programu. Kao  trener nam se pridružio Petar Lambić, košarkaš Proletera i nekadašnji kapiten omladinske selekcije Srbije koja je bila prvak Evrope - ističe Nenad.

Lučić je na sopstvenu inicijativu započeo saradnju sa mladim košarkašima Proletera, dečacima koji se prvi put u životu sreću sa ovakvim načinom individualnog treninga....
SVOJU fizičku spremu Lučić održava svakodnevnim treningom, trči maratone, takmiči se u raznim sportskim disciplinama..

Foto privatna arhiva

Ogromna energija i entuzijazam pokreću napred mladog trenera, koji odbija i zanimljive ponude iz inostranstva za rad u poznatim klubovima, jer želi da ostvari zacrtani plan kada je zrenjaninska priča u pitanju.

- Moja ambicija je kristalno jasna i iskrena, želim da u rodnom gradu stvorim još bolje uslove za pravilan razvoj i kvalitetne treninge mladih sportista i da oni dok su u Zrenjaninu, ostvare vrhunske domete i skrenu pažnju na svoj talenat, ali i maksimalnu fizičku pripremljenost - kaže Nenad Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu