OBRADOVIĆ: Pratimo tržište, imam velika očekivanja od Kuzmića

Novosti online

06. 09. 2020. u 15:19

KOŠARKAŠKI klub Crvena zvezda je danas održao "Media Day" na kome su predstavljeni novi dresovi za narednu sezonu.

ОБРАДОВИЋ: Пратимо тржиште, имам велика очекивања од Кузмића

Foto: Printskrin Youtube

Novinari ovu priliku uvek iskoriste da porazgovaraju sa trenerom i igračima o očekivanjima za narednu sezonu.

Na podijum su izašli kapiten Branko Lazić, kao i Marko Simonović, Dejan Davidovac i Džordan Lojd koji su na sebi nosili dresove za domaće i gostujuće utakmice. Izgled treće garniture, kako je najavljeno, biće objavljeno naknadno i imaće potpuno drugačiji izgled.

Zbog problema sa virusom korona Saša Obradović i njegovi izabranici odgovarali su na već unapred postavljenja pitanja.

- Prijale su nam pripreme na Kopaoniku. Mogu samo da zahvalim svima što su nam obezbedili dobre uslove za rad. Zadovoljan sam motivacijom i posvešćenošću svih igrača, jer je tako i moj posao bio lakši, jer su svi pokazali veliku volju i želju za radom i napretkom. Uradili smo veliki deo posla, ali pravi ispiti tek dolaze. Prvo na pripremnim turnirima koji nas čekaju, zatim i tokom sezone. Svi izazovi postajaće sve teži kako vreme bude prolazilo, ali pokazaće nam koliko je rad koji smo sprovodili dosad imao efekta - rekao je Obradović.

Jedno od pitanja koje navijače crveno-belih najviše zanima je da li će biti još pojačanja.

- Situacija na tržištu jeste prilično otvorena i svaki evroligaški tim ima velike ambiicje, baš kao i mi. Zato svi mi treba da pratimo stanje, mada je jasno da u novonastalim okolnostima nikom nije lako, kako klubovima, tako igračima i trenerima. Trenutak je težak za sve, pa i nas. Ovo je dobar izazov za ekipu, jer ćemo videti ko će ući u tim, ko će izaći iz njega... Pratićemo dešavanja tokom sezone, trudićemo se da budemo dobro obavešteni i reagujemo pravovremeno ako za to bude bilo potrebe.

Još uvek je neizvesno da li će sezona početi na vreme i pod kojim uslovima će se igrati. To se odnosi i na Evroligu i na ABA ligu.

- Da, pominju se različite priče, ali mi ćemo da se trudimo da radimo dobar posao i čekaćemo informacije. Treba biti spreman na sve varijante. Kako je nama, tako je i drugima.

U sastavu Zvezde za narednu sezonu biće i Ognjen Kuzmić koji se potpuno oporavio od niza povreda koje je imao poslednjih godina i od teške saobraćajne nesreće koju je doživeo pre nešto više od godinu dana.

- Generalno sam očekivao da se vrati jači posle svih problema koje je imao. Pokazao je pozitivnu energiju, trud, vratio se onaj stari Kuzmić i imam velikih očekivanja od njega.

Izabranike Saše Obradovića 8. septembra očekuje učešće ma Glorija kupu u Antaliji. Na tom turniru će igrati Efes, Fenerbahče i Himki, ali i članovi FIBA Lige šampiona - Galatasaraj, tofaš, Karšijaka i Turk Telekom.

- Očekujem da napredujemo dalje, da se iskristališu uloge. Na dobrom smo putu, dolaze nam jaki protivnici i iskoristićemo vreme da podignemo energiju i spremno dočekamo sezonu - zaključio je Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)