PREDSEDNIK KK PARTIZAN POTVRDIO: Prete nam izbacivanjem iz ABA lige

Novosti online

10. 09. 2020. u 22:35

PREDSEDNIK Partizana Ostoja Mijailović prokomentarisao je predstojeću video-konferenciju ABA lige na kojoj će se govoriti o načinu funkcionisanja takmičenja.

ПРЕДСЕДНИК КК ПАРТИЗАН ПОТВРДИО: Прете нам избацивањем из АБА лиге

Foto: M.Vukadinović

U izjavi za "Partizan BC" objasnio je šta očekuje od radnog sastanka koji će se održati u petak.

- Pokušaćemo da nađemo dva rešenja: Kako početi sezoni i pod kojim uslovima i, druga važnija, kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA lige. Javnost je donekle upoznata, ali u poslednje vreme nije bila praksa da se u medijima pojavljuju dezinformacije. Partizan ne pokreće temu sukoba interesa FMP-a i Crvene zvezde. Naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gde se vidi direktan sukob interesa koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva. To nije dozvoljeno ni u jednom sportu, a pogotovo ne u košarci. Od pojedinih predsednika klubova se vrši pritisak na Partizan da odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige", priča Mijailović i nastavlja:

- Pojedini klubovi su na poslednjem sastanku davali predloge da Partizan dozvo preregistraciju ABA lige, za šta mi jesmo, ali jesmo i za to da ona bude sasvim regularna, što do sada nije imala priliku. Mi ćemo prihvatiti poziv i dozvoliti uslovnu preregistraciju, ali da Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor. Naš predlog je da se taj spor vodi na Arbitražnom sudu u Lozani, jednom od najkvalitetnijih sudova na svetu".

- To su pojedini klubovi prihvatili, a mi smo napravili ustupak ABA ligi jer smo pokazali da smo napredak, uređenje dokumentacije i fer takmičenje. Ali ćemo sutra tražiti da nam ABA liga garantuje da kada Sud u Lozani donese odluku, ona se sprovede. Ako odluka bude da Partizan nije u pravu, Partizan će platiti troškove suđenja, a ako druga strana izgubi, FMP će morati da se isključi iz lige i neće moći da bude suvlasnik ABA", poručio je Mijailović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!