LEBRON DŽEJMS: Sa mojim imenom dolaze uspesi

V. P.

13. 09. 2020. u 22:01 >> 22:01

POSLE deset predugih godina za drugu najtrofejniju NBA "franšizu", Lejkersi su ponovo u finalu Zapadne konferencije.

ЛЕБРОН ЏЕЈМС: Са мојим именом долазе успеси

Foto AP

Uveli pobednički mentalitet tima iz Los Anđelesa vratio je u život Lebron Džejms, najbolji i u petom meču protiv Hjustona (119:96) za 4:1 u polufinalnoj plej-of seriji.

"Kralj" Džejms je ostvario učinak od 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija za 31 minut na terenu u Orlandu.

Nije bilo potrebe da provede više vremena u igri, jer su Lejkersi do kraja treće četvrtine stekli prednost nedostižnu čak i za NBA standarde. Lebronu je ovo deveto konferencijsko finale, samo jednom u karijeri nije stigao do borbe za malu titulu - prošle sezone tokom koje je propustio veliki broj utakmica zbog povrede.

"Imam ime i staž u ligi, postigao sam neke stvari. Kada odlučim da dođem u neki tim, to sa sobom nosi neku odgovornost. Moje ime dolazi sa pobedama. Preuzimam odgovornost za pobeđivanje. Razumem kako su se osećali navijači Lejkersa, u protekloj deceniji praktično nismo bili u plej-ofu i nismo se borili za titulu. Preuzeo sam odgovornost da to ispravim. Samo pratimo jedan cilj, svi smo se ovde okupili zbog titule" rekao je Džejms.

Lejkersima će se u finalu Zapada suprotstaviti pobednik serije Los Anđeles Klipersa i Denvera. Njihov gradski rival sinoć je imao drugu meč-loptu za proboj do konferencijskog finala u duelu sa Nikolom Jokićem i njegovim Nagetsima.

Hjustonu ni izbliza nije bila dovoljna odlična partija Džejmsa Hardena (30 poena, šut 12/20), koji u ovom meču nije imao nikakvu pomoć druge zvezde tima Rasela Vestbruka (10 poena, 4/13).

Ostaje da se vidi ko će platiti cenu neuspešnog "smol bol" eksperimenta, odnosno postave u kojoj nema čak ni krilnog centra. Moguće je da će to biti dugogodišnji trener Majk Dantoni, kome je istekao ugovor i zasada nije poznato da li su Rokitsi zainteresovani za potpisivanje novog.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!