NIKO NIKAD KAO JOKIĆ: Srpski košarkaš nastavio da ispisuje NBA istoriju

G. K.

14. 09. 2020. u 17:30

OD dolaska u najjaču košarkašku ligu sveta, Nikola Jokić je svoje ime upisivao u veliki broj večnih lista po različitim kriterijumima.

НИКО НИКАД КАО ЈОКИЋ: Српски кошаркаш наставио да исписује НБА историју

Foto AP

Posle volšebnog preokreta u šestoj utakmici polufinala Zapada protiv L. A. Klipersa (111:98 )i još jedne magične partije, Somborac je uspeo da uradi nešto što nijedan košarkaš pre njega nije uradio u plej-of utakmicama.

Srpski reprezentativac je došao do cifre od preko 600 poena, 300 skokova i 150 asistencija za samo 27 utakmica u doigravanjima, što nije pošlo za rukom ni Džordanu, Brajantu, Lebronu... u istoriji lige. Koliko je dobar Jokić, najbolje pokazuju statistički parametri koji glase da u svom drugom nastupu u plej-ofu prosečno beleži 26,1 poen, 9,9 skokova i 5,5 asistencija, što ga između ostalog stavlja na prvu poziciju po postignutim poenima iz igre (132) i ukupnim skokovima (129).

Poređenja radi, Denverov superstar je prošle sezone (ispali od Portlanda u polufinalu) prosečno ostvarivao 25,1 poen, 13 skokova i 8,4 asistencije za gotovo tri minuta duže na parketu.

Ako savladaju Kliperse, postaće prva ekipa koja je uspela da dvaput nadoknadi minus od 1-3 u seriji, pošto su u istoj situaciji bili i u četvrtfinalu protiv Jute.

- Možda zvuči smešno, ali nas ne zanima koliko gubimo. Mi se i dalje zabavljamo - rekao je Jokić nakon šestog meča potvrđujući teoriju da Denver igra najbolje kada je pritisnut uz zid.

SKOR SA LEJKERSIMA 1-3

UKOLIKO Nagetsi prođu u konferencijsko finale, za protivnika će imati još jednu ekipu iz Los Anđelesa - Lejkerse. Prvi meč je po rasoredu zakazan da se odigra u noći između 18. i 19. septembra od 3.00. U regularnom delu sezone, dva tima su se sastajala četiri puta, od kojih su "jezeraši" slavili u tri susreta, poslednji put baš u "Diznijevom mehuru" pred početak plej-ofa, kada je bilo 124:121.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

DAČIĆ OTKRIO DA SU RADMILA I ON PORODIČNO VEZANI Na ivici suza: Ja sam njihov zet