KREĆE KLS: Pomažu država i KSS

M. J.

25. 09. 2020. u 08:40

DANAS počinje Košarkaška liga Srbije sa 16 klubova, a s novom sezonom kreću i novi finansijski problemi za klubove koji već godinama jedva sastavljaju kraj sa krajem.

КРЕЋЕ КЛС: Помажу држава и КСС

FOTO: Arhiva

Virus korona veoma je uticao na finansijsko stanje timova, ne samo u našoj zemlji već i u celom svetu, zbog toga je Košarkaški savez pokušao da što više olakša predstojeću sezonu.

Košarkaški savez Srbije i KLS usvojili su "kovid protokol", koji podrazumeva obavezno testiranje pre početka takmičenja, a kasnije samo po potrebi.

Svaki klub je dobio po 20 besplatnih PCR tesova, što nije mala ušteda ako uzmemo u obzir da jedan test košta 6.000 dinara, a te troškove je pokrila država. Savez je napravio još jedan ustupak klubovima, jer ih je oslobodio godišnje takse koja iznosi 1.600 evra po ekipi.
Takođe, veliki udarac biće i odsustvo publike za koju se ne zna kada će ponovo kročiti u dvorane.

PAROVI 1. kola, danas: Dunav - Mladost (19.00). Sutra: Zlatibor - N. Pazar (18.00), Radnički - Vršac (18.30), Tamiš - Sloga (19.00), Kolubara - Napredak (19.30), Pirot - Beograd (19.30), Metalac - Dinamik (19.30), Vojvodina - Sloboda (20.00).

Zapratite  Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POSLE DOPINGA, JOŠ I OVO: Siner odgovorio Alkarazu: Ako ti je puno mečeva - nemoj da igraš!