LEJKERSI UKROTILI JOKIĆA: Los Anđeles na korak od velikog finala NBA lige! (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2020. u 07:54 >> 09:01

ČETVRTI meč u finalu Zapadne konkverencije NBA lige pripao je Los Anđeles Lejkersima koji sada protiv Denvera imaju vođstvo od 3:1.

ЛЕЈКЕРСИ УКРОТИЛИ ЈОКИЋА: Лос Анђелес на корак од великог финала НБА лиге! (ВИДЕО)

Foto AP

Lejkerse samo jedna pobeda deli od plasmana u veliko finale. Uspeli su da u potpunosti zaustave Nikolu Jokića igrači tima iz Kalifornije, te im je to i donelo pobedu 114:108. 

Ključna je bila situacija na tri minuta do kraja meča. Tada sudije nisu svirale faul u napadu Lebrona Džejmsa nad Džamalom Marejem pri rezultatu 105:102. 

Ključni detalj meča dogodio se tri minuta prije kraja, kada su sudije propustile da sviraju faul Džejmsa nad Marejem, u napadu Denvera pri vodstvu Lejkersa 105:102. 

"Jezeradžije" su potom pobegli na 109:102, a onda u penal završnici "odbranili" vođstvo i stigli na pobedu od velikog finala NBA lige.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Entoni Dejvis sa 34 poena uz šut 10/15 iz igre. Lebron Džejms je ubacio 26 poena uz devet skokova i 8 asistencija. 

Dvocifreni su bili Kentavijus Koldvel-Poup sa 13, Dvajt Hauard sa 12, Rondo je postigao poen manje, a Kuzma je ubacio 10. 

Kod Nagetsa se istakao Džamal Marej sa 32 poena (12/20) i 8 asistencija. Nije imao podršku saigrača, sa raspoloženom centarskom linijom Lejkersa nije mogao ni Nikola Jokić. Ubacio je Srbin samo 16 poena uz šut iz igre 6/13, dodao je sedam skokova i četiri asistencije. 

Treba istaći da su saigrači Jokića i Mareja odigrali poprilično loš meč, posebno u odbrani gde su Lejkersi sa lakoćom poentirali pored Portera, Krega, Plamlija i iskusnog Milsepa koji je takođe brzo ušao u problem sa faulovima, a imali su i duplo više ofanzivnih skokova od Nagetsa (12-6).

Peti meč je na programu u noći između subote i neđelje, takođe od 3 sata po našem vremenu.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!