"KRALJ" UGASIO JOKIĆEV SAN: Lebron odveo Lejkerse u prvo finale posle deset godina

Novosti online

27. 09. 2020. u 08:00

KOŠARKAŠI Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u finale NBA lige, pošto su noćas u petoj utakmici finala Zapadne konferencije pobedili Denver sa 117:107.

КРАЉ УГАСИО ЈОКИЋЕВ САН:  Леброн одвео Лејкерсе у прво финале после десет година

Foto AP

Lejkersi su sa 4:1 izbacili Denver i prvi put posle 10 godina plasirali se u veliko finale.

Ekipu iz Los Anđelesa predvodio je Lebron Džejms tripl dabl učinkom od 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija. To je bio njegov 27. tripl dabl u plej-ofu. Džejms je postao tek četvrti igrač koji se 10 puta plasirao u finale lige. Pre njega to je uspelo samo Bilu Raselu (12), Semu Džonsu (11) i Karimu Abdulu Džabaru (10).

"Posao još nije završen. Za nas kao franšizu, izuzetno sam ponosan što sam deo povratka franšize gde joj je mesto, a to je igranje za titulu i predstavljanje Zapada ove godine u velikom finalu. Zbog toga sam došao ovde", rekao je Džejms.

Lejkersi će u finalu igrati protiv šampiona Istočne konferencije, odnosno boljeg iz duela Bostona i Majamija. Posle pet mečeva Majmi vodi sa 3:2.

U pobedi protiv Denvera Entoni Dejvis učestvovao je sa 27 pobeda, pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, Aleks Karuzo i Deni Grin postigli su po 11 poena, a Dvajt Hauard devet poena i devet skokova. Redžon Rondo i Kajl Kuzma dodali su po osam poena.

U ekipi Denvera srpski centar Nikola Jokić postigao je 20 poena, uz sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, a Džerami Grant ubacio je 20 poena, uz devet skokova. Džamal Marej utakmicu je završio sa 19 poena, osam asistencija i četiri skoka, a Pol Milsap sa 13 poena.

Nagetsi nisu uspeli i sedmi put da pobede u eliminacionoj utakmici. Oni su u prve dve runde uspeli da nadoknade zaostatak od 1:3, ali su ih sada Lejkersi zaustavili.

Lejkersi sada imaju 32 plasmana u finale NBA lige, najviše u istoriji. Za titulu se nisu borili otkako su 2010. godine pobedili Seltikse i osvojili 16. titulu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli