EVROKUP SE VRAĆA U ŽIVOT: Partizan i Virtus favoriti za elitu

V. Preradović

28. 09. 2020. u 20:55

ŠEST i po meseci pošto je Evroliga suspendovala oba svoja takmičenja, jedno se vraća u život današnjim premijernim utakmicama Evrokupa u sezoni 2020/2021.

ЕВРОКУП СЕ ВРАЋА У ЖИВОТ: Партизан и Виртус фаворити за елиту

Partizan i Virtus sanjaju Evroligu Foto N. Paraušić

Prethodna je zamrznuta i kasnije otkazana sa poznatim četvrtfinalistima, među kojima i Partizan sa najboljim učinkom (12-4) i prednošću domaćeg terena do kraja plej-ofa.

Odluka Evrolige da zadrži učesnike iz "kovid-sezone" obesmislila je eventualni nastavak Evrokupa kao uskog hodnika kroz koji se do elitnog takmičenja provlače šampion i eventualno finalista. Razumljiva frustracija Partizana, koji se nadao povratku u Evroligu posle šest godina, išla je dotle da se vagalo o priklanjanju FIBA Ligi šampiona.

Očekivano, nije napravljen korak koji bi crno-bele odveo na sporedni kolosek evropske klupske košarke, tako da u ovu sezonu Evrokupa ulaze sa istom ambicijom - plasman u elitno nadmetanje koje su osvojili davne 1992. finalnom pobedom protiv Huventuda. Isti protivnik čeka ih na prvom koraku ovog pohoda, u sredu u Badaloni (20.45). Konkurenti u A grupi su i nesuđeni četvrtfinalni rival iz otkazane sezone, ruski Uniks, Venecija, koja je takođe ušla među osam najboljih, i dva debitanta u ovom takmičenju - turski Bahčešehir i francuski Burg.

Partizan je ponovo u najužem krugu favorita za trofej, sa Virtusom koji takođe agresivno stremi ka obnovi evroligaškog statusa. Beogradski i bolonjski tim startuju sa prve linije, prate ih prošlosezonski četvrtfinalisti: Monako, Uniks, Unikaha, Venecija i grčki Promiteas. Opseg kandidata za najviši plasman zahvata i rusku Lokomotivu, šampiona iz 2013.

Crno-beli su zadržali najveći deo tima na okupu, ali ne i trenera Andreu Trinkijerija koga je nasledio njegov znatno neiskusniji pomoćnik Vladimir Šćepanović. To je možda i najosetljivija tačka u još jednom pokušaju Partizana da se kroz Evrokup vrati u elitno evropsko društvo.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)