PONOVO U CRVENO-BELOM: Tejlor Ročesti je novi košarkaš Zvezde

Novosti online

07. 10. 2020. u 19:56

AMERIČKI košarkaš Tejlor Ročesti novo je pojačanje Crvene zvezde.

ПОНОВО У ЦРВЕНО-БЕЛОМ: Тејлор Рочести је нови кошаркаш Звезде

FOTO: KK Crvena zvezda

Ročesti, koji je potpisao ugovor na dva meseca uz opciju produžetka do kraja takmičarske sezone 2020/2021, tako se vraća u crveno-beli dres u kome je pre tri sezone osvojio titulu prvaka Srbije i bio jedan od najboljih igrača ekipe u takmičarskoj sezoni 2017/2018.

Isusni organizator igre je svojevremeno bio najbolji strelac Evrolige, a u karijeri je sakupio ogromno iskustvo noseći dresove Le Mana, Baskonije, Makabija, Nižnjeg, Montepaskija, Lokomotive iz Kubanja, Crvene zvezde i prošle sezone Olimpijakosa.

Osim u brojnim evroligašima, Ročesti je u dva navrata igrao i za kineske klubove Tjanđin Gold Lajonse i Anhui Dragonse, a bio je u jedan od najboljih košarkaša tamošnjeg šampionata.

U oktobru iste godine prešao je u Olimpijakos, gde je odigrao 21 utakmicu u Evroligi i prosečno beležio nešto manje od pet poena, uz gotovo četiri asistencije i jedan skok.

Dolaskom 35-godišnjeg levorukog plejmejkera, Crvena zvezda dobija vrlo iskusnog igrača, sa odličnim pregledom igre, dodatnu kreaciju i poene u napadu, a trener Saša Obradović igrača sa kojim je već sarađivao u Lokomotivi i koga izuzetno dobro poznaje.

Ročesti iz perioda kada je prvi put igrao za Zvezdu/Foto: M.Vukadinović

Ročesti je rodom iz Teksasa, a prve korake napravio je na Univerzitetu Vašington, da bi nakon toga profesionalnu karijeru u Evropi započeo 2009. godine nastupajući za nemački Getingen. Visok je 185 centimetara i težak 88 kilograma.

Tokom sezone 2017/2018 bio je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde koju je tada sa klupe predvodio Dušan Alimpijević. Bio je najzapaženiji u domaćem šampionatu, a u Evroligi je odigrao 30 utakmica, u kojima je prosečno ubacivao 13.5 poena i pet asistencija po utakmici.

Na sedam utakmica ubacivao je više od 20 poena po meču, a rekord te sezone postavio je protiv Himkija u Beogradu kada je postigao 27 poena uz devet skokova i sedam asistencija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

CRNO-BELI ODNELI POBEDU NA JADRANU: Parni valjak protutnjao kroz Moraču