TREBALA JE POBEDA CRNO-BELIMA: Partizan je konačno "prodisao"

G. KELIĆ

07. 10. 2020. u 22:42

UBRIZGALI su košarkaši Partizana novi vazduh u svoja pluća posle pobede protiv Venecije (95:73), u drugom kolu Evrokupa, što je prvi trijumf u ovoj sezoni i, slikovito rečeno, raširili krila pred naredne veoma bitne izazove koji ih očekuju.

ТРЕБАЛА ЈЕ ПОБЕДА ЦРНО-БЕЛИМА: Партизан је коначно продисао

FOTO: KK Partizan

Prvi je derbi ABA lige protiv Budućnosti u subotu u Beogradu, a onda gostovanje Uniksu, sledeće srede.

Mnogi su posle bolnog poraza protiv Huventuda, pa i nenadanog u meču sa Borcem, već upisali novi u okršaju sa italijanskim timom koji je kvalitetniji rival od prethodna dva i uz sve to je u odličnom raspoloženju stigao u Beograd. Međutim, pokazao je "valjak" reakciju šampionskog tima i gen velikog kluba. Prepoznao je trener Vlado Šćepanović simptome slabosti svog tima i poput iskusnog primarijusa ih izlečio igrom sa dve petice, čime je dobio na potentnosti skoka.

Mnogo će ovo značiti crno-belima na kontu samopouzdanja, što priznaje i Ognjen Jaramaz, najkonstantniji igrač beogradskog tima od početka sezone.

- Veoma važna pobeda za nas, za naše samopouzdanje. Igrali smo fantastično, sa ogromnom energijom, pre svega u odbrani. Sada bi trebalo da idemo ka tome da imamo kontinuitet ovakvih igara, jer definitivno imamo kvalitet - kaže Jaramaz.

DANGUBIĆEV POTEZ VEČERI

NEMANjA Dangubić je početkom četvrte četvrtine u svom prepoznatljivom maniru izveo spektakularno zakucavanje koje je proglašeno potezom večeri u Evrokupu.

Pametno je Partizan odigrao u drugih 20 minuta, pre svega u ofanzivi. Videvši da ih šut sa linije 6,75 ne služi dobro (6/19), napadali su domaći košarkaši preko niskog posta, a u tom segmentu je posebno dobar bio Rašon Tomas, koji je "terorisao" goste.

- Znali smo da je Venecija sjajan tim, jedan od najjačih u Evrokupu. Naša energija je bila ključna. To će nam biti jedna od prednosti cele sezone. Navijači nam obično daju ogroman doprinos u energiji, ali sada moramo da krenemo da stvaramo to sami i da tu akumuliranu energiju generišemo na pravi način - zaključio je Tomas.

I ta stvar je jasna. Partizanu će svaka utakmica kod kuće biti teža nego inače bez pomoći verne publike, ali upravo u tim i sličnim situacijama se vidi razlika između pobednika i gubitnika.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)