OBRADOVIĆ: Treba nam velika doza ozbiljnosti kako bi izbegli iznenađenje

Novosti online

10. 10. 2020. u 19:42

KOŠARKAŠI Crvene zvezde posle ubedljive pobede nad Baskonijom u Evroligi gostuju Borcu u Čačku u 2. kolu ABA lige.

ОБРАДОВИЋ: Треба нам велика доза озбиљности како би избегли изненађење

FOTO: K. Mihajlović

Očekivanja pred ovaj meč izneo je trener crveno-belih Saša Obradović, koji naglašava da ekipa mora da odigra na visokom nivuo ukoliko želi da pobedi.

- Najteže su utakmice ABA lige posle velike pobede i igre iz Evrolige. Ponekad od umora, ali i od zadovoljstva odigranim može da predstavlja problem u psihološkoj pripremi za utakmicu i ekipu koja zaslužuje respekt. Treba nam velika doza ozbiljnosti i fokusa da bi pobedili i izbegli bilo kakvo iznenađenje. Borac je odlično vođen od Marka Marinovića i ekipa igra timski, a vidi se da je iskreirana dobra atmosfera. Moramo da igramo na visokom nivou kako bi naš kvalitet došao do izražaja i da bismo ostvarili pobedu - rekao je Obradović za klupski sajt.

Zvezdino krilo, Ognjen Dobrić ističe da njega i saigrače očekuje teška utakmica.

- Ekipa Borca se odlično predstavila na startu sezone. Radi se o dobroj napadačkoj ekipi, iskusnoj, koja uz to igra odlično na svom parketu i prava je šteta što ovaj meč nećemo igrati u košarkaškom ambijentu i pred punom halom. Znamo šta treba da radimo, trener i stručni štab će nam sigurno predočiti sve što je potrebno pred ovaj meč, uostalom igrali smo sa Borcem pre nekoliko nedelja i već smo imali prilike da ih upoznamo, bez obzira na činjenicu da su pripremne utakmice potpuno drugačije od onih koje se igraju za bodove. Imamo ambiciju da igramo dobro u Evroligi, ali ABA liga je uvek prioritet i od toga ne bežimo - naveo je Dobrić.

Očekivanja pred utakmicu izneo je i kapiten tima sa Malog Kalemegdana Branko Lazić.

- Uvek je teško igrati u Čačku. Naročito sada posle utakmice koja je zahtevala veliko fizičko i psihičko pražnjenje, a sa druge strane su dobili Partizan u prvom kolu na njihovom terenu i sigurno da će imati sada i dodatan motiv. Na nama je da pokušamo da ponovimo nivo igre iz utakmice protiv Baskonije i mislim da ćemo uraditi dobar posao - poručio je Lazić.

Utakmica Borac - Crvena zvezda na programu je u nedelju od 17 časova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove