ZVEZDA DOVOĐENJEM O' BRAJANTA KOMPLETIRALA TIM: Crveno-beli moćni za ABA ligu, Top 8 Evrolige realan cilj

V. P.

20. 10. 2020. u 21:57

ANGAŽOVANjEM sedmog stranca Crvena zvezda je kompletirala tim za aktuelnu sezonu.

ЗВЕЗДА ДОВОЂЕЊЕМ О БРАЈАНТА КОМПЛЕТИРАЛА ТИМ: Црвено-бели моћни за АБА лигу, Топ 8 Евролиге реалан циљ

FOTO: N. Paraušić

Poslednja figura na trenerskoj tabli Saše Obradovića je 27-godišnji Amerikanac Džoni O'Brajant, koji pokriva obe centarske pozicije i drugačiji je tip igrača od Emanuela Terija, kome su atletske moći osnovni kvalitet.

I bez poslednjeg pojačanja koje će unaprediti igru u reketu, takođe i dodati još jednu pretnju u šutu za tri poena, crveno-beli su u prva tri kola pokazali da imaju moćan tim za jadransku konkurenciju. Primer je prethodni meč sa Mornarom, već viđenim učesnikom plej-ofa ABA lige, koga su prosto demolirali u meču u kojem su Tejlor Ročesti i Emanuel Teri odigrali tek prve minute.

- Biće potrebno vremena za stvaranje hemije sa novim igračima, ali verujem da će ova grupa biti sve bolja - rekao je Obradović posle lekcije odličnom sastavu Barana.

Zvezda je sa Ročestijem dobila na napadačkom potencijalu, i košgeterski i u kreaciji igre. Sa Terijem efikasnu opciju u "pik" igri, takođe i centra dovoljno pokretnog da u odbrambenom preuzimanju brani i protivničke bekove. Sa O'Brajantom najkompletnijeg visokog igrača u sastavu, koji predstavlja pretnju i u igri leđima i licem prema košu.

- Menadžment kluba i stručni štab oformili su moćan tim - smatra veteran Ročesti, povratnik među crveno-bele, koji je na neki način ostao dužan navijačima imajući u vidu da Zvezda u njegovom mandatu nije osvojila ABA ligu.

Sa Lengstonom Holom, Korijem Voldenom i Džordanom Lojdom u bekovskoj liniji, Ročesti ima sve preduslove za "iskupljenje". Sasvim je jasno da je za Zvezdu sve osim titule u regionalnom takmičenju veliki neuspeh, ali ostaje otvoreno pitanje šta bi moglo da se okarakteriše uspešnom evroligaškom sezonom. Dok se ne vidi kako će tim funkcionisati u narednom periodu na najvišem takmičarskom nivou, plasman među osam najboljih je dovoljno velika ambicija.

O ambiciji da se napadne vrh Evrolige, rano je govoriti...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)