TUŽNE VESTI: Preminula bivša košarkašica Partizana

Novosti online

24. 10. 2020. u 10:05

Posle kratke i teške bolesti, u Beogradu je u 65. godini preminula prof. dr Ivanka Gajić, dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union - Nikola Tesla”, dugogodišnji prosvetni, naučno-istraživački i sportski radnik.

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминула бивша кошаркашица Партизана

FOTO: Fakultet za sport

Rođena je 1956. godine u Jagodini, gde je pohađala osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu fizičke kulture Univerziteta u Beogradu, a magistrirala i doktorirala na Fakultetu za menadžment u sportu.

Već u vreme studija, a i kasnije u svojoj profesionalnoj karijeri, posvetila se naučno-istraživačkom, stručnom i praktičnom radu u oblasti razvoja sporta i edukacije mladih.

Iskustvo koje je stekla u obrazovanju mladih sportista je našlo utemeljenje u osnivanju Sportske gimnazije, na čijem čelu se nalazila niz godina.

Program i rad prilagođeni potrebama sportista, čiji je bila i idejni tvorac, naišli su na izuzetno pozitivno mišljenje ne samo sportske već i celokupne javnosti.

Učestvovala je na mnogobrojnim razvojnim projektima iz oblasti fizičke i sportske kulture kao član tima Košarkaškog Saveza Jugoslavije, bila je idejni tvorac i aktivni učesnik u realizaciji projekta Fakultet za sport, posebno sa aspekta školovanja mladih sportskih talenata u zemlji.

Bila je stručni konsultant više sportskih organizacija, srednjih i visokoobrazovnih institucija; sarađivala je sa velikim brojem naučnih, stručnih i NVO institucija u zemlji i inostranstvu.

Za razvoj sporta i školskog obrazovanja dobila je niz priznanja, od kojih je najznačajnija „Oktobarska nagrada grada Beograda" 1994. godine, za doprinos u razvoju sporta i obrazovanja mladih sportista.

Autor je i koautor preko 60 naučnih radova, a bila je i dugogodišnji publicista dnevne i periodične štampe u oblasti sporta, zdravlja i edukacije.

Funkciju dekana Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" obavljala je od njegovog osnivanja 2012. godine. 

Dugo godina se aktivno bavila sportom, a košarku je igrala u Voždovcu i Partizanu. Vreme i mesto sahrane prof. dr Ivanke Gajić biće naknadno objavljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk