VIRTUS I TEO SJAJNI U EVROKUPU: Tornado iz Bolonje

G. KELIĆ

28. 10. 2020. u 22:05

POPUT tornada je na početku sezone italijanski Virtus.

ВИРТУС И ТЕО СЈАЈНИ У ЕВРОКУПУ: Торнадо из Болоње

FOTO: Evrokup

Sastav bivšeg selektora našeg nacionalnog tima Aleksandra Đorđevića ruši sve pred sobom u ovogodišnjem Evrokupu, gde je posle pobede nad belgijskim Antverpenom u gostima, rezultatom 95:76, na maksimalnom učinku od pet trijumfa iz isto toliko mečeva u grupi C.

Kad je tako, onda je i "naklonost" medija velika. Italijanska štampa se juče utrkivala sa opisnim pridevima kojima bi uveličala partiju boljonjske ekipe. Rimska "Republika" u svom tekstu zaključuje kako Đorđevićev tim u svakom delu utakmice deluje kao da ima potpunu kontrolu nad zbivanjima na parketu, uz premisu sve većeg nivoa igre kako meč odmiče, čime eventualnu tenziju i ulazak u neizvesnu završnicu dovode do minimuma i time rivala dodatno demotivišu.

Teodosićeve brojke

Sezona 2019/2020.
Minuti 26,1
Poeni 17,8
Asistencije5,5
Skokovi 2,7
Blokade 0,3
Ukr. lopte 0,5
Izg. lopte 3,3

"Gazeta", sa druge strane, u prvi plan stavlja odlične partije dvojice bekova - Džoša Adamsa i Miloša Teodosića. Prvi je utakmicu završio sa 24 poena, uz fenomenalan procenat šuta iz igre (9/11), dok je srpski "mađioničar" još jednom potpuno zaludeo protivničke košarkaše lucidnim asistencijama, kojih je imao ukupno sedam na svom kontu.

VOĐA Miloš Teodosić/FOTO: N. Paraušić

Komplimente na račun svojih izabranika imao je i sam Đorđević.

- Izborili smo važnu pobedu. Igrati u gostima nikada nije lako, čak i ako nema navijača. Stvaramo svoj identitet i svaki meč se računa. Večeras smo imali dobar defanzivni pristup, ali mogli smo i bolje u nekim egzekucijama. Srećni smo što smo svima ograničili minutažu, jer igramo dva vrlo intenzivna takmičenja. Imamo 5-0, to je odličan rezultat, ali grupa je teška - zaključuje Đorđević.

Teodosićeve brojke

Sezona 2020/2021.
Minuti 24,3
Poeni 17
Asistencije 8
Skokovi 1,8
Blokade 0
Ukr. lopte 0,8
Izg. lopte 2

Koliko dobro igra Virtus u evropskim okvirima može se pogledati i kroz prizmu prošlogodišnje sezone, u kojoj je italijanski predstavnik upisao samo četiri poraza (od toga dva od Partizana), dok je broj pobeda sa dodatnih pet iz ove godine povećao na 17.

- Nalazimo se na vrhu, ali imamo još mesta za napredak. Odigrali smo čvrsto, ekipa je imala dobar pristup meču i kad je tako, nemamo o čemu da brinemo - rekao je Džoš Adams.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)