DONEĆE SAMO DOBRO! Dejan Borovnjak, za "Novosti", o novom treneru Partizana Filipovskom

G. KELIĆ

05. 11. 2020. u 07:00

UVEREN sam da je ovo odlična odluka i za Partizan i za Sašu i nadam se što boljim rezultatima u nastavku sezone.

ДОНЕЋЕ САМО ДОБРО! Дејан Боровњак, за Новости, о новом тренеру Партизана Филиповском

Foto: Nebojsa Parausic

Ovako Dejan Borovnjak (34), srpski košarkaš iz redova rumunskog Voluntarija, koji je u karijeri imao prilike da sarađuje sa Filipovskim u Zelenoj Gori, počinje priču za "Novosti" o novom treneru Partizana.

Slovenački stručnjak je od 2014 do 2016. vodio poljski tim sa kojim je dva puta bio prvak države, a u sezoni 2015/2016. u rosteru se našao i nekadašnji univerzitetski reprezentativac Srbije, koji o njihovoj saradnji ima samo reči hvale.

ODLIČAN PSIHOLOG

BOROVNjAK ističe i Sašinu ljudsku stranu, uz napomenu da posvećuje vreme svakom pojedincu ponaosob.
- Vrlo je otvorena osoba za saradnju i spreman na razgovor u svakom trenutku. Prilazi posebno svakom igraču, i sa psihološke strane, kako bi mu pomogao i dao dodatno samopouzdanje.

- Ta naša sezona u Zelenoj Gori je bila poslednja evroligaška u starom formatu takmičenja. Igrali smo dobro, međutim nismo uspeli da prođemo grupu u jakoj konkurenciji, posle čega smo nastavili igranje u Evrokupu. Na kraju smo osvojili prvenstvo i kup. Bila je to prilično uspešna sezona za klub - navodi momak koji je svoju profesionalnu karijeru počeo upravo u crno-belom dresu, sada već davne 2004.

Filipovski spada u grupu iskusnijih trenera koji su karijeru uspešno gradili po mnogim klubovima Starog kontinenta, ali su njegove metode rada ovdašnjoj javnosti manje poznate.

- Koristi svih 12 igrača u rotaciji kako bi održao intenzitet igre, pre svega u odbrani, kojoj posvećuje veliku pažnju. Dobro kontroliše utakmicu i radi dosta video-analiza posle. Nosim samo pozitivne utiske u radu sa njim. Veoma je predan i posvećen košarci i veoma ozbiljno prilazi svakom treningu.

FOTO: Arhiva VN

Sjajni krilni centar ne krije da se i dalje čuje sa nekadašnjim trenerom.

- Ostali smo u kontaktu i pošto su nam se profesionalni putevi razišli. Pratim redovno dešavanja i u Partizanu, pa mogu reći da je ovo izuzetna stvar za obe strane i verujem da će rezultati u nastavku sezone biti sve bolji - zaključuje Borovnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk